ID: 21593
Updated by: [email]coxphp.net[/email]
Reported By: kelledin at users dot sourceforge dot net
-Status: No Feedback
+Status: Open
-Bug Type: PEAR related
+Bug Type: Compile Failure
Operating System: linux 2.4.18
PHP Version: 4.3.0
Assigned To: ssb


Previous Comments:
------------------------------------------------------------------------

[2003-09-26 04:47:35] thschn at gmx dot net

This problem still exists for me too. I have this problem on a "Linux
2.4.22 #1 Sun Sep 21 14:53:52 CEST 2003 i686 unknown" with php 4.3.3

# make install
Installing PHP CLI binary: /usr/local/bin/
Installing PHP CLI man page: /usr/local/man/man1/
Installing PHP SAPI module: apache
[activating module `php4' in /usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf]
cp libs/libphp4.so /usr/local/apache-1.3.28/libexec/libphp4.so
chmod 755 /usr/local/apache-1.3.28/libexec/libphp4.so
cp /usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf
/usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf.bak
cp /usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf.new
/usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf
rm /usr/local/apache-1.3.28/etc/httpd.conf.new
Installing shared extensions:
/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20020429/
Installing PEAR environment: /usr/local/lib/php/
make[1]: *** [install-pear-installer] Segmentation fault
make: *** [install-pear] Error 2


my configure options:

../configure
--with-apxs=/usr/local/apache-1.3.28/sbin/apxs
--with-mysql=/usr/local/mysql
--with-pgsql=/usr/local/pgsql
--with-zlib
--with-gd
--with-jpeg-dir=/usr/local/lib
--with-png-dir=/usr/local/lib
--with-pdflib
--with-openssl=/usr/local/lamps_openssl
--with-imap=/usr/local/src/imap-2001.RELEASE-CANDIDATE.1
--with-gettext
--with-xml
--with-freetype-dir=/usr/local/lib
--enable-bcmath
--enable-ftp
--enable-versioning
--enable-url-includes
--enable-sysvshm=yes
--enable-sysvsem=yes
--with-config-file-path=/usr/local/apache-1.3.28/etc


(if I configure with option --without-pear I can do "make install"
without an error, but as soon as I load and add php4 modules in
httpd.conf I get a segmentation fault trying to start httpd)

------------------------------------------------------------------------

[2003-09-25 12:15:37] jjohnson at sunrise-linux dot com

This problem still exists. I have this problem on x86,
with php 4.3.2, and 4.3.3.

Installing PHP SAPI module: cgi
Installing PHP CGI into: /home/miah/rpm_build/tmp/php-
root/usr/bin/
Installing shared extensions: /home/miah/rpm_build/
tmp/php-root/usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-
20020429/
Installing PEAR environment: /home/miah/rpm_build/
tmp/php-root/usr/lib/php/
make[1]: *** [install-pear-installer] Segmentation
fault
make: *** [install-pear] Error 2
error: Bad exit status from /home/miah/rpm_build/tmp/
rpm-tmp.93578 (%install)

Yes, I am building this in a rpm. My configure options
are:

CFLAGS="$RPM_OPT_FLAGS" ./configure \
--host=i386-pc-linux \
--prefix=/usr \
--without-kerberos \
--with-config-file-path=/etc/httpd \
--enable-safe-mode \
--with-exec-dir=%{_prefix}/php/bin \
--with-gmp \
--with-openssl \
--with-system-regex \
--disable-debug \
--with-zlib \
--with-bz2 \
--with-gdbm \
--with-ldap \
--enable-mailp \
--with-magic-quotes \
--enable-sysvsem \
--enable-sysvshm \
--with-xml \
--with-ftp \
--with-db4 \
--enable-cli \
--enable-cgi \
--with-pear \
--enable-inline-optimization

------------------------------------------------------------------------

[2003-08-06 11:04:34] [email]sniperphp.net[/email]

No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.



------------------------------------------------------------------------

[2003-07-31 03:26:00] [email]nicosphp.net[/email]

Do you still have problems with PHP5/PHP4.3.2?

------------------------------------------------------------------------

[2003-05-29 16:17:10] php at wizdom dot org dot uk

FreeBSD 4.8 (3 days old new kernel and world)
mod_php4 4.3.1

After which apache 1.3.27 failed to start causing a segmentation fault,

so I REM'ed out the php4 stuff in the httpd.conf and apache started
fine.

So decided it best to reinstall mod_php4.

I have tried many options in the make cycle all of which work fine but

when I do a make install I get the following errors:-

make install
===> Installing for mod_php4-4.3.1,1
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on file: /usr/local/sbin/apxs - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: mcrypt.8 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: mhash.2 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: pdf.5 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: jpeg.9 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: png.5 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: tiff.4 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: c-client4.8 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: mysqlclient.10 -
found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: ldap.2 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: lber.2 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: expat.4 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: xml2.5 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: intl.4 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: iconv.3 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: recode.3 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: aspell.15 - found
===> mod_php4-4.3.1,1 depends on shared library: mcal.0 - found
Installing PHP CLI binary: /usr/local/bin/
Installing PHP SAPI module
[activating module `php4' in /usr/local/etc/apache/httpd.conf]
cp libs/libphp4.so /usr/local/libexec/apache/libphp4.so
chmod 755 /usr/local/libexec/apache/libphp4.so
cp /usr/local/etc/apache/httpd.conf
/usr/local/etc/apache/httpd.conf.bak
cp /usr/local/etc/apache/httpd.conf.new
/usr/local/etc/apache/httpd.conf
rm /usr/local/etc/apache/httpd.conf.new
Installing shared extensions: /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-
non-zts-20020429/
Installing PEAR environment: /usr/local/lib/php/
Segmentation fault (core dumped)
*** Error code 139

Stop in /usr/ports/www/mod_php4/work/php-4.3.1.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/www/mod_php4/work/php-4.3.1.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/www/mod_php4.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/www/mod_php4.

------------------------------------------------------------------------

The remainder of the comments for this report are too long. To view
the rest of the comments, please view the bug report online at
[url]http://bugs.php.net/21593[/url]

--
Edit this bug report at [url]http://bugs.php.net/?id=21593&edit=1[/url]