ID: 24870
Updated by: [email]sniperphp.net[/email]
Reported By: jbyrne at thegrid dot net
-Status: Feedback
+Status: No Feedback
Bug Type: Compile Failure
Operating System: linux x86
PHP Version: 4.3.2
New Comment:

No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.




Previous Comments:
------------------------------------------------------------------------

[2003-08-04 10:05:10] [email]sniperphp.net[/email]

Please try using this CVS snapshot:

[url]http://snaps.php.net/php4-STABLE-latest.tar.gz[/url]

For Windows:

[url]http://snaps.php.net/win32/php4-win32-STABLE-latest.zip[/url]

Then if it still crashes, reduce the configure options used to bare
minimum that still causes this.
(remember to delete config.cache between the tests)


------------------------------------------------------------------------

[2003-07-30 08:30:02] jbyrne at thegrid dot net

Description:
------------
install-pear-installer segfaults on linux x86 system (gcc-2.95.3,
glibc-2.95.3, slackware, etc...); appears to be symbol conflict issue
with db_open.

../configure --prefix=/inst/pkg-ver/`basename $PWD` \
--with-apache=../apache_1.3.28 \ --with-openssl=/inst/pkg/openssl \
--with-zlib \
--with-bz2 \
--with-jpeg-dir=/inst/pkg/jpeg \
--with-tiff-dir=/inst/pkg/tiff \
--with-curl=/inst/pkg/curl \
--with-db4=/inst/pkg/db \
--with-dom=/inst/pkg/libxml2 \ --with-dom-xslt=/inst/pkg/libxslt \
--with-dom-exslt=/inst/pkg/libxslt \
--enable-exif \
--with-gd=/inst/pkg/gd \
--with-png-dir=/inst/pkg/libpng \
--with-freetype-dir=/inst/pkg/freetype2 \
--enable-gd-native-ttf \
--with-iconv=/inst/pkg/libiconv \
--with-imap=/inst/pkg/imap \
--with-kerberos=/inst/pkg/krb5 \
--with-imap-ssl=/inst/pkg/openssl \
--with-java=/inst/pkg/j2sdk \
--with-ldap=/inst/pkg/openldap \
--with-mysql=/inst/pkg/mysql \
--with-mm=/inst/pkg/mm \
--with-snmp=/inst/pkg/net-snmp \ --with-pdflib=/inst/pkg/pdflib \
--with-xmlrpc \
--with-expat-dir=/inst/pkg/expat \ --with-iconv-dir=/inst/pkg/libiconv
\
--with-pcre-regex=/inst/pkg/pcre


(gdb) file sapi/cli/php
Reading symbols from sapi/cli/php...done.
(gdb) run pear/install-pear.php pear/package-*.xml
Starting program: /home/admin/php-4.3.2/sapi/cli/php
pear/install-pear.php pear/
package-*.xml
[New Thread 1024 (LWP 25814)]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 1024 (LWP 25814)]
0x0 in __strtol_internal (nptr=0x409e70cd "/var/db/services.db",
endptr=0x1,
base=16, group=0) at eval.c:35
35 eval.c: No such file or directory.
(gdb) bt
#0 0x0 in __strtol_internal (nptr=0x409e70cd "/var/db/services.db",
endptr=0x1, base=16, group=0) at eval.c:35
#1 0x409e6e1e in db_open () from /lib/libnss_db.so.2
#2 0x409e6ed0 in internal_setent () from /lib/libnss_db.so.2
#3 0x409e662e in _nss_db_endservent () from /lib/libnss_db.so.2
#4 0x409e68c3 in _nss_db_getservbyname_r () from /lib/libnss_db.so.2
#5 0x409ab733 in __getservbyname_r (name=0x408beb84 "snmp",
proto=0x408beb80 "udp", resbuf=0x409deb7c, buffer=0x82730e0 "",
buflen=1024, result=0xbffff5d8) at ../nss/getXXbyYY_r.c:200
#6 0x409ab5e1 in getservbyname (name=0x408beb84 "snmp",
proto=0x408beb80 "udp") at ../nss/getXXbyYY.c:145
#7 0x40882cbe in _init_snmp () at snmp_api.c:645
#8 0x408832ce in init_snmp (type=0x81c469f "snmpapp") at
snmp_api.c:770
#9 0x80cef23 in zm_startup_snmp (type=1, module_number=5)
at /home/admin/php-4.3.2/ext/snmp/snmp.c:164
#10 0x8150c22 in zend_startup_module (module=0x823da80)
at /home/admin/php-4.3.2/Zend/zend_API.c:1005
#11 0x812b4bf in php_startup_extensions (ptr=0x8246f50, count=23)
at /home/admin/php-4.3.2/main/main.c:1033
#12 0x8165365 in php_startup_internal_extensions ()
at main/internal_functions_cli.c:95
#13 0x812b8c5 in php_module_startup (sf=0x8246ec0,
additional_modules=0x0,
num_additional_modules=0) at
/home/admin/php-4.3.2/main/main.c:1200
#14 0x816482a in main (argc=5, argv=0xbffff8d4)
at /home/admin/php-4.3.2/sapi/cli/php_cli.c:520
#15 0x408ed2eb in __libc_start_main (main=0x8164700 <main>, argc=5,
ubp_av=0xbffff8d4, init=0x80777fc <_init>, fini=0x81b743c <_fini>,

rtld_fini=0x4000c130 <_dl_fini>, stack_end=0xbffff8cc)
at ../sysdeps/generic/libc-start.c:129




------------------------------------------------------------------------


--
Edit this bug report at [url]http://bugs.php.net/?id=24870&edit=1[/url]