Professional Web Applications Themes

#37575 [Com]: Faulting application w3wp.exe - PHP Bugs

ID: 37575 Comment by: aspen dot olmsted at alliance dot biz Reported By: richardvernooij at yahoo dot com Status: No Feedback Bug Type: IIS related Operating System: Windows 2003 server PHP Version: 5.1.4 New Comment: I am having the same problem on windows 2003 sp1 and sql 2000 Previous Comments: ------------------------------------------------------------------------ [2006-07-26 19:57:26] jeep85 at gmail dot com This error started to appear for me after I upgraded to PHP 5.1.4 Once I downgraded back to PHP 5.1.1 the errors went away. Wasn't sure if that would help isolate the problem. I'm running IIS6 on W2K3 SP1. ------------------------------------------------------------------------ [2006-07-12 09:45:55] ...

  1. #1

    Default #37575 [Com]: Faulting application w3wp.exe

    ID: 37575
    Comment by: aspen dot olmsted at alliance dot biz
    Reported By: richardvernooij at yahoo dot com
    Status: No Feedback
    Bug Type: IIS related
    Operating System: Windows 2003 server
    PHP Version: 5.1.4
    New Comment:

    I am having the same problem on windows 2003 sp1 and sql 2000


    Previous Comments:
    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-26 19:57:26] jeep85 at gmail dot com

    This error started to appear for me after I upgraded to PHP 5.1.4

    Once I downgraded back to PHP 5.1.1 the errors went away. Wasn't sure
    if that would help isolate the problem.

    I'm running IIS6 on W2K3 SP1.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-12 09:45:55] ferrante at aracnet dot com

    I believe this is related to Bug #36853 Worker process crashes after
    application pool recycle.

    There are some detailed posts at the bottom of that bug suggesting
    changing the extensions load order in the php.ini file or disabling DEP
    for the w3wp.exe process.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-06-21 16:38:16] chihwen dot yang at gmail dot com

    I have the same problem, but my DBMS is SQL Server 2000 (SP4).

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-06-01 01:00:01] php-bugs at lists dot php dot net

    No feedback was provided for this bug for over a week, so it is
    being suspended automatically. If you are able to provide the
    information that was originally requested, please do so and change
    the status of the bug back to "Open".

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-05-24 17:34:07] [email]tony2001php.net[/email]

    Thank you for this bug report. To properly diagnose the problem, we
    need a backtrace to see what is happening behind the scenes. To
    find out how to generate a backtrace, please read
    [url]http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace.php[/url] for *NIX and
    [url]http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace-win32.php[/url] for Win32

    Once you have generated a backtrace, please submit it to this bug
    report and change the status back to "Open". Thank you for helping
    us make PHP better.



    ------------------------------------------------------------------------

    The remainder of the comments for this report are too long. To view
    the rest of the comments, please view the bug report online at
    [url]http://bugs.php.net/37575[/url]

    --
    Edit this bug report at [url]http://bugs.php.net/?id=37575&edit=1[/url]
    aspen dot olmsted at alliance dot biz Guest

  2. #2

    Default #37575 [Com]: Faulting application w3wp.exe

    ID: 37575
    Comment by: chrisjx at gmail dot com
    Reported By: richardvernooij at yahoo dot com
    Status: No Feedback
    Bug Type: IIS related
    Operating System: Windows 2003 server
    PHP Version: 5.1.4
    New Comment:

    Having the very similar problems. Now have Server 2003 sp2 installed
    still a problem.

    The variation I'm having is that I get the error perhaps 6 times
    whenever I re-boot. Then all is well and everything seems to work
    fine.

    I went into PHP.INI and commented out the only extension I had,
    php_mysql.dll, rebooted and the problem no longer occurs.

    However w/o this extension installed all is kaput...

    I know, I see the note not to say "this is how I solved it" or "this
    might help you" and I suppose you might delete this, but I had to try.

    I've had this problem since I installed 5.1.4 and I doubt it is
    "bogus".

    Event Log:
    Reporting queued error: faulting application w3wp.exe, version
    6.0.3790.3959, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address
    0x01d45c80.


    Previous Comments:
    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-26 19:57:26] jeep85 at gmail dot com

    This error started to appear for me after I upgraded to PHP 5.1.4

    Once I downgraded back to PHP 5.1.1 the errors went away. Wasn't sure
    if that would help isolate the problem.

    I'm running IIS6 on W2K3 SP1.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-12 09:45:55] ferrante at aracnet dot com

    I believe this is related to Bug #36853 Worker process crashes after
    application pool recycle.

    There are some detailed posts at the bottom of that bug suggesting
    changing the extensions load order in the php.ini file or disabling DEP
    for the w3wp.exe process.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-06-21 16:38:16] chihwen dot yang at gmail dot com

    I have the same problem, but my DBMS is SQL Server 2000 (SP4).

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-06-01 01:00:01] php-bugs at lists dot php dot net

    No feedback was provided for this bug for over a week, so it is
    being suspended automatically. If you are able to provide the
    information that was originally requested, please do so and change
    the status of the bug back to "Open".

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-05-24 17:34:07] net

    Thank you for this bug report. To properly diagnose the problem, we
    need a backtrace to see what is happening behind the scenes. To
    find out how to generate a backtrace, please read
    http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace.php for *NIX and
    http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace-win32.php for Win32

    Once you have generated a backtrace, please submit it to this bug
    report and change the status back to "Open". Thank you for helping
    us make PHP better.



    ------------------------------------------------------------------------

    The remainder of the comments for this report are too long. To view
    the rest of the comments, please view the bug report online at
    http://bugs.php.net/37575

    --
    Edit this bug report at http://bugs.php.net/?id=37575&edit=1
    chrisjx Guest

  3. #3

    Default #37575 [Com]: Faulting application w3wp.exe

    ID: 37575
    Comment by: roberto at v-servers dot it
    Reported By: richardvernooij at yahoo dot com
    Status: No Feedback
    Bug Type: IIS related
    Operating System: Windows 2003 server
    PHP Version: 5.1.4
    New Comment:

    Hi, I have the same problem with w3wp.exe crashing after a website run
    page in php 5.2.6

    On this website I have Joomla 1.5 installed, the website work but the
    web server which is IIS6 on windows 2003 server enterprise report all
    these errors every time a website with php run.

    Event Type: Error
    Event Source: Application Error
    Event Category: (100)
    Event ID: 1000
    Date: 20/10/2008
    Time: 18.01.11
    User: N/A
    Computer: VSS
    Description:
    Faulting application w3wp.exe, version 6.0.3790.3959, faulting module
    w3core.dll, version 6.0.3790.3959, fault address 0x000201b4.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
    0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
    0010: 75 72 65 20 20 77 33 77 ure w3w
    0018: 70 2e 65 78 65 20 36 2e p.exe 6.
    0020: 30 2e 33 37 39 30 2e 33 0.3790.3
    0028: 39 35 39 20 69 6e 20 77 959 in w
    0030: 33 63 6f 72 65 2e 64 6c 3core.dl
    0038: 6c 20 36 2e 30 2e 33 37 l 6.0.37
    0040: 39 30 2e 33 39 35 39 20 90.3959
    0048: 61 74 20 6f 66 66 73 65 at offse
    0050: 74 20 30 30 30 32 30 31 t 000201
    0058: 62 34 b4


    Is there any way to fix this or a PHP version that work without problem
    on IIS6? I am using php 4 on windows 2000 since 4 years without any
    problems.


    Previous Comments:
    ------------------------------------------------------------------------

    [2008-04-15 12:55:52] pranay dot vanjare at zenithinfotech dot com

    I HAVE WINDOWS 2003 SERVER RC2 WITH 4G.B RAM XEON SYSTEM. I REGULARLY
    GET ONE ERROR IN W3WP.EXE FILE (REFERANCE MEMORY AT 0x01e7e8fo MEMORY
    COULD NOT BE READ) CAN U PLEASE HELP ME IN THAT BECAUSE THIS SERVER IS
    VERY CRITICAL FOR US.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2007-12-28 21:25:47] masssheltie at hotmail dot com

    Found this posting buried on a development web site. David Wang et al
    possibly figured out the reason for the problem.
     
    Pool, 

    You can recreate the problem by accessing any PHP script, and then
    recycling the applications pool associated with the web page in IIS.
    The recycling will cause the error, and will log same in the Event
    Viewer. I've not heard any formal plans to cope with this as of yet.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2007-04-06 06:02:53] chrisjx at gmail dot com

    Having the very similar problems. Now have Server 2003 sp2 installed
    still a problem.

    The variation I'm having is that I get the error perhaps 6 times
    whenever I re-boot. Then all is well and everything seems to work
    fine.

    I went into PHP.INI and commented out the only extension I had,
    php_mysql.dll, rebooted and the problem no longer occurs.

    However w/o this extension installed all is kaput...

    I know, I see the note not to say "this is how I solved it" or "this
    might help you" and I suppose you might delete this, but I had to try.

    I've had this problem since I installed 5.1.4 and I doubt it is
    "bogus".

    Event Log:
    Reporting queued error: faulting application w3wp.exe, version
    6.0.3790.3959, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address
    0x01d45c80.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-26 19:57:26] jeep85 at gmail dot com

    This error started to appear for me after I upgraded to PHP 5.1.4

    Once I downgraded back to PHP 5.1.1 the errors went away. Wasn't sure
    if that would help isolate the problem.

    I'm running IIS6 on W2K3 SP1.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-12 09:45:55] ferrante at aracnet dot com

    I believe this is related to Bug #36853 Worker process crashes after
    application pool recycle.

    There are some detailed posts at the bottom of that bug suggesting
    changing the extensions load order in the php.ini file or disabling DEP
    for the w3wp.exe process.

    ------------------------------------------------------------------------

    The remainder of the comments for this report are too long. To view
    the rest of the comments, please view the bug report online at
    http://bugs.php.net/37575

    --
    Edit this bug report at http://bugs.php.net/?id=37575&edit=1

    roberto Guest

  4. #4

    Default #37575 [Com]: Faulting application w3wp.exe

    ID: 37575
    Comment by: roberto at v-servers dot it
    Reported By: richardvernooij at yahoo dot com
    Status: No Feedback
    Bug Type: IIS related
    Operating System: Windows 2003 server
    PHP Version: 5.1.4
    New Comment:

    I forgot to add to my previous comment that this happen using php 5 as
    ISAPI, I am not sure if it happen also using it as CGI like I have done
    on the other server so maybe is a bug that happen only when PHP 5 is
    installed as ISAPI.

    This should be fixed because ISAPI run much faster than CGI also CGI
    use much more of the server CPU resources which can be a problem when
    you have many websites run on php.


    Previous Comments:
    ------------------------------------------------------------------------

    [2008-10-23 13:46:04] roberto at v-servers dot it

    Hi, I have the same problem with w3wp.exe crashing after a website run
    page in php 5.2.6

    On this website I have Joomla 1.5 installed, the website work but the
    web server which is IIS6 on windows 2003 server enterprise report all
    these errors every time a website with php run.

    Event Type: Error
    Event Source: Application Error
    Event Category: (100)
    Event ID: 1000
    Date: 20/10/2008
    Time: 18.01.11
    User: N/A
    Computer: VSS
    Description:
    Faulting application w3wp.exe, version 6.0.3790.3959, faulting module
    w3core.dll, version 6.0.3790.3959, fault address 0x000201b4.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
    0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
    0010: 75 72 65 20 20 77 33 77 ure w3w
    0018: 70 2e 65 78 65 20 36 2e p.exe 6.
    0020: 30 2e 33 37 39 30 2e 33 0.3790.3
    0028: 39 35 39 20 69 6e 20 77 959 in w
    0030: 33 63 6f 72 65 2e 64 6c 3core.dl
    0038: 6c 20 36 2e 30 2e 33 37 l 6.0.37
    0040: 39 30 2e 33 39 35 39 20 90.3959
    0048: 61 74 20 6f 66 66 73 65 at offse
    0050: 74 20 30 30 30 32 30 31 t 000201
    0058: 62 34 b4


    Is there any way to fix this or a PHP version that work without problem
    on IIS6? I am using php 4 on windows 2000 since 4 years without any
    problems.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2008-04-15 12:55:52] pranay dot vanjare at zenithinfotech dot com

    I HAVE WINDOWS 2003 SERVER RC2 WITH 4G.B RAM XEON SYSTEM. I REGULARLY
    GET ONE ERROR IN W3WP.EXE FILE (REFERANCE MEMORY AT 0x01e7e8fo MEMORY
    COULD NOT BE READ) CAN U PLEASE HELP ME IN THAT BECAUSE THIS SERVER IS
    VERY CRITICAL FOR US.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2007-12-28 21:25:47] masssheltie at hotmail dot com

    Found this posting buried on a development web site. David Wang et al
    possibly figured out the reason for the problem.
     
    Pool, 

    You can recreate the problem by accessing any PHP script, and then
    recycling the applications pool associated with the web page in IIS.
    The recycling will cause the error, and will log same in the Event
    Viewer. I've not heard any formal plans to cope with this as of yet.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2007-04-06 06:02:53] chrisjx at gmail dot com

    Having the very similar problems. Now have Server 2003 sp2 installed
    still a problem.

    The variation I'm having is that I get the error perhaps 6 times
    whenever I re-boot. Then all is well and everything seems to work
    fine.

    I went into PHP.INI and commented out the only extension I had,
    php_mysql.dll, rebooted and the problem no longer occurs.

    However w/o this extension installed all is kaput...

    I know, I see the note not to say "this is how I solved it" or "this
    might help you" and I suppose you might delete this, but I had to try.

    I've had this problem since I installed 5.1.4 and I doubt it is
    "bogus".

    Event Log:
    Reporting queued error: faulting application w3wp.exe, version
    6.0.3790.3959, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address
    0x01d45c80.

    ------------------------------------------------------------------------

    [2006-07-26 19:57:26] jeep85 at gmail dot com

    This error started to appear for me after I upgraded to PHP 5.1.4

    Once I downgraded back to PHP 5.1.1 the errors went away. Wasn't sure
    if that would help isolate the problem.

    I'm running IIS6 on W2K3 SP1.

    ------------------------------------------------------------------------

    The remainder of the comments for this report are too long. To view
    the rest of the comments, please view the bug report online at
    http://bugs.php.net/37575

    --
    Edit this bug report at http://bugs.php.net/?id=37575&edit=1

    roberto Guest

Similar Threads

  1. #36062 [Com]: Faulting application when Excel instantiates
    By scropper at botanicus-aust dot com dot au in forum PHP Bugs
    Replies: 0
    Last Post: March 2nd, 03:27 AM
  2. faulting application jrun.exe
    By f1aSH3r_ in forum Coldfusion Server Administration
    Replies: 7
    Last Post: March 15th, 02:53 PM
  3. #26246 [Opn->Fbk]: Faulting application Apache.exe
    By edink@php.net in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: November 14th, 09:12 AM
  4. #26246 [NEW]: Faulting application Apache.exe
    By sergio at mailserver dot ru in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: November 14th, 07:57 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: July 2nd, 07:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139