ID: 38325
Updated by: [email]iliaaphp.net[/email]
Reported By: marcos dot neves at gmail dot com
-Status: Verified
+Status: Closed
Bug Type: SPL related
Operating System: WINXP
PHP Version: 5CVS-2006-08-04 (snap)
New Comment:

This bug has been fixed in CVS.

Snapshots of the sources are packaged every three hours; this change
will be in the next snapshot. You can grab the snapshot at
[url]http://snaps.php.net/[/url].

Thank you for the report, and for helping us make PHP better.




Previous Comments:
------------------------------------------------------------------------

[2006-08-04 03:38:52] marcos dot neves at gmail dot com

Description:
------------
<?

//spl_autoload_register();

new Foo();

?>
The code above gives-me:
Fatal error: Class 'Foo' not found in autoLoad.php on line 5
Thatīs ok, the line shows where the error occurs.
Uncomment the spl_autoload_register() and the error will become:
Fatal error: Class 'Foo' not found in autoLoad.php on line 7
The line error, goes to the last line of the script.
Inside a big script, with many requires, can be very difficult to find
where the errors really occurs

Reproduce code:
---------------
<?

//spl_autoload_register(); // uncomment to test the bug

new Foo();

?>

Expected result:
----------------
Fatal error: Class 'Foo' not found in autoLoad.php on line 5
Correct line

Actual result:
--------------
Fatal error: Class 'Foo' not found in autoLoad.php on line 7
Wrong line (always the last one)


------------------------------------------------------------------------


--
Edit this bug report at [url]http://bugs.php.net/?id=38325&edit=1[/url]