Professional Web Applications Themes

Alpha rendering problem - Macromedia Director 3D

Hello Im quite new in Director and 3D engine. I have the problem with texture alpha while runtime In Director It looks like http://nsm.pl/~or-jaskot/alpha.jpg and thats like it should look http://nsm.pl/~or-jaskot/alpha3.jpg What should I do to remove white edges effect of this texture in Director 3d world renderer?...

  1. #1

    Default Alpha rendering problem

    Hello
    Im quite new in Director and 3D engine.
    I have the problem with texture alpha while runtime
    In Director It looks like http://nsm.pl/~or-jaskot/alpha.jpg
    and thats like it should look http://nsm.pl/~or-jaskot/alpha3.jpg

    What should I do to remove white edges effect of this texture in Director 3d
    world renderer?

    Cherax79 Guest

  2. #2

    Default Re: Alpha rendering problem

    Suppose the name of the texture in question is "alpha3", and your 3D world is
    called "3D world". Here's a line of code that should make the texture appear
    transparent around the edges:

    member("3D world").texture("alpha3").renderFormat = #rgba8888

    These will also work, but may give less satisfactory results:

    member("3D world").texture("alpha3").renderFormat = #rgba5551
    member("3D world").texture("alpha3").renderFormat = #rgba4444

    Note that the numbers indicate how many bits are used for each channel (Red,
    Green, Blue, Alpha).


    openspark Guest

  3. #3

    Default Re: Alpha rendering problem

    What I will do..
    1. Separate colored texture
    2. Make alpha texture
    3. Use blendSourceList = #alpha
    You will have more control on the alpha intensity.


    mziskandar Guest

  4. #4

    Default Re: Alpha rendering problem

    Hi,

    Your problem comes from the following:

    Your source image has premultiplied alpha channel (I presume
    premultiplied with white) while you shuld use straight alpha channel.

    Anyway - the best way to import transparency to Direcyop is Photocaster
    from MediaLab.

    Rgs,
    Ziggi
    Ziggi Guest

Similar Threads

  1. CSS problem-not rendering correctly in IE
    By designtech11 in forum Macromedia Dynamic HTML
    Replies: 0
    Last Post: August 10th, 08:18 PM
  2. rendering problem
    By David Downie in forum Macromedia Director Basics
    Replies: 7
    Last Post: February 13th, 04:35 PM
  3. rendering problem
    By luoifong in forum Macromedia Director Basics
    Replies: 0
    Last Post: February 10th, 10:35 PM
  4. Rendering problem.
    By biiin webforumsuser@macromedia.com in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 0
    Last Post: October 6th, 10:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139