Professional Web Applications Themes

asp error Server problem - ASP Components

I can run an asp application on IIS 5.0 and 6.0. The application accesses a custom DLL which retrieves data. When the same app is run on an Site Server 3.0 then following error is returned '...ASP 0177 (0x800401F3) Invalid ProgID...' I'm not an IIS guru, I know the page works, What needs to be done on the Site Server in order to run the ASP page as expected? Thanks in Advance...

  1. #1

    Default asp error Server problem

    I can run an asp application on IIS 5.0 and 6.0. The
    application accesses a custom DLL which retrieves data.

    When the same app is run on an Site Server 3.0 then
    following error is returned

    '...ASP 0177 (0x800401F3) Invalid ProgID...' I'm not an
    IIS guru, I know the page works, What needs to be done on
    the Site Server in order to run the ASP page as expected?

    Thanks in Advance
    Geoff Conn Guest

  2. #2

    Default Re: asp error Server problem

    Did you put the dll on the new server and regsvr32 it? If you're not sure
    what that means, is the person who setup the IIS5 server still around. When
    you create a custom component, you must regsvr32 it. That basically tells
    the computer what to look for to create when you say

    set x = CreateObject("MyCustom.Component")

    Put the .dll in your %systemroot%\system32 directory, and then from the
    command prompt, enter:

    regsvr32 YourDLLFilename.dll

    Try that anyway... Your next issue may be a permissions error. I'd hit up
    an IIS group for that if that happens though.

    Ray at home

    "Geoff Conn" <geoff.connhoneywell.com> wrote in message
    news:29f0d01c46529$1ac63b80$a301280aphx.gbl...
    > I can run an asp application on IIS 5.0 and 6.0. The
    > application accesses a custom DLL which retrieves data.
    >
    > When the same app is run on an Site Server 3.0 then
    > following error is returned
    >
    > '...ASP 0177 (0x800401F3) Invalid ProgID...' I'm not an
    > IIS guru, I know the page works, What needs to be done on
    > the Site Server in order to run the ASP page as expected?
    >
    > Thanks in Advance

    Ray at Guest

  3. #3

    Default Re: asp error Server problem

    Thanks Ray,

    The DLL is registered. It should work as expected, but
    I've never seen this type of error before. I've
    successfully run a VB app that has common components, the
    only difference in this instance is the components are
    called through an ASP page.


    Geoff
    >-----Original Message-----
    >Did you put the dll on the new server and regsvr32 it?
    If you're not sure
    >what that means, is the person who setup the IIS5 server
    still around. When
    >you create a custom component, you must regsvr32 it.
    That basically tells
    >the computer what to look for to create when you say
    >
    >set x = CreateObject("MyCustom.Component")
    >
    >Put the .dll in your %systemroot%\system32 directory, and
    then from the
    >command prompt, enter:
    >
    >regsvr32 YourDLLFilename.dll
    >
    >Try that anyway... Your next issue may be a permissions
    error. I'd hit up
    >an IIS group for that if that happens though.
    >
    >Ray at home
    >
    >"Geoff Conn" <geoff.connhoneywell.com> wrote in message
    >news:29f0d01c46529$1ac63b80$a301280aphx.gbl...
    >> I can run an asp application on IIS 5.0 and 6.0. The
    >> application accesses a custom DLL which retrieves data.
    >>
    >> When the same app is run on an Site Server 3.0 then
    >> following error is returned
    >>
    >> '...ASP 0177 (0x800401F3) Invalid ProgID...' I'm not an
    >> IIS guru, I know the page works, What needs to be done
    on
    >> the Site Server in order to run the ASP page as
    expected?
    >>
    >> Thanks in Advance
    >
    >
    >.
    >
    Geoff Conn Guest

  4. #4

    Default Re: asp error Server problem

    Can you run this script in a .vbs file while logged onto the server? Or,
    try reregistering the component. I've never seen Invalid ProgID not be
    registration related, but that's not to say I've seen everything! :]

    Ray at home

    "Geoff Conn" <geoff.connhoneywell.com> wrote in message
    news:2a7ec01c4680e$96dca550$a601280aphx.gbl...
    > Thanks Ray,
    >
    > The DLL is registered. It should work as expected, but
    > I've never seen this type of error before. I've
    > successfully run a VB app that has common components, the
    > only difference in this instance is the components are
    > called through an ASP page.
    >
    >
    > Geoff
    > >-----Original Message-----
    > >Did you put the dll on the new server and regsvr32 it?
    > If you're not sure
    > >what that means, is the person who setup the IIS5 server
    > still around. When
    > >you create a custom component, you must regsvr32 it.
    > That basically tells
    > >the computer what to look for to create when you say
    > >
    > >set x = CreateObject("MyCustom.Component")
    > >
    > >Put the .dll in your %systemroot%\system32 directory, and
    > then from the
    > >command prompt, enter:
    > >
    > >regsvr32 YourDLLFilename.dll
    > >
    > >Try that anyway... Your next issue may be a permissions
    > error. I'd hit up
    > >an IIS group for that if that happens though.
    > >
    > >Ray at home
    > >
    > >"Geoff Conn" <geoff.connhoneywell.com> wrote in message
    > >news:29f0d01c46529$1ac63b80$a301280aphx.gbl...
    > >> I can run an asp application on IIS 5.0 and 6.0. The
    > >> application accesses a custom DLL which retrieves data.
    > >>
    > >> When the same app is run on an Site Server 3.0 then
    > >> following error is returned
    > >>
    > >> '...ASP 0177 (0x800401F3) Invalid ProgID...' I'm not an
    > >> IIS guru, I know the page works, What needs to be done
    > on
    > >> the Site Server in order to run the ASP page as
    > expected?
    > >>
    > >> Thanks in Advance
    > >
    > >
    > >.
    > >

    Ray at Guest

Similar Threads

  1. #37448 [Asn->Bgs]: FastCGI Error: Server too busy Server
    By dmitry@php.net in forum PHP Bugs
    Replies: 0
    Last Post: November 10th, 04:24 PM
  2. #37448 [NoF->Opn]: FastCGI Error: Server too busy Server
    By coder1 at gmail dot com in forum PHP Bugs
    Replies: 0
    Last Post: November 8th, 09:15 PM
  3. #37448 [Com]: FastCGI Error: Server too busy Server
    By randy at rcs-comp dot com in forum PHP Bugs
    Replies: 4
    Last Post: November 7th, 05:26 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: May 20th, 06:30 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: July 16th, 06:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139