Professional Web Applications Themes

ASP.Net State Service will not not start on SP4 with .Net 1.1 and .Net 1.0 installed - ASP.NET General

We can reproduce this consistently. If we install Windows 2000 SP4, then install .Net 1.1 ( a soon-to-be typical customer scenario ). We then install ..Net 1.0 SP2, which is required by our product to run. The ASP.Net state service will no longer start up. This only happens on SP4 of Windows 2000. What is causing this? Regards, Andy Elmhorst Software Engineer Renaissance Learning, Inc....

  1. #1

    Default ASP.Net State Service will not not start on SP4 with .Net 1.1 and .Net 1.0 installed

    We can reproduce this consistently. If we install Windows 2000 SP4, then
    install .Net 1.1 ( a soon-to-be typical customer scenario ). We then install
    ..Net 1.0 SP2, which is required by our product to run. The ASP.Net state
    service will no longer start up. This only happens on SP4 of Windows 2000.

    What is causing this?

    Regards,

    Andy Elmhorst
    Software Engineer
    Renaissance Learning, Inc.


    Andy Elmhorst Guest

  2. #2

    Default Re: ASP.Net State Service will not not start on SP4 with .Net 1.1 and .Net 1.0 installed

    Just an update: I have opened up a support with Microsoft on this issue.
    They have been able to reproduce the issue and are working on it.


    "Andy Elmhorst" <msdnnospamelmhorst.com> wrote in message
    news:%23dMYPyJRDHA.2096TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
    > We can reproduce this consistently. If we install Windows 2000 SP4, then
    > install .Net 1.1 ( a soon-to-be typical customer scenario ). We then
    install
    > .Net 1.0 SP2, which is required by our product to run. The ASP.Net state
    > service will no longer start up. This only happens on SP4 of Windows 2000.
    >
    > What is causing this?
    >
    > Regards,
    >
    > Andy Elmhorst
    > Software Engineer
    > Renaissance Learning, Inc.
    >
    >

    Andy Elmhorst Guest

  3. #3

    Default Re: ASP.Net State Service will not not start on SP4 with .Net 1.1 and .Net 1.0 installed

    Hello Andy,
    Please can you post the solution once you find it with our support
    engineers so others can benefit from
    your experience?

    Thanks,
    Bassel Tabbara
    Microsoft, ASP.NET

    This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
    | Reply-To: "Andy Elmhorst" <msdnnospamelmhorst.com>
    | From: "Andy Elmhorst" <msdnnospamelmhorst.com>
    | References: <#dMYPyJRDHA.2096TK2MSFTNGP12.phx.gbl>
    | Subject: Re: ASP.Net State Service will not not start on SP4 with .Net
    1.1 and .Net 1.0 installed
    | Date: Mon, 7 Jul 2003 11:57:14 -0500
    | Lines: 23
    | X-Priority: 3
    | X-MSMail-Priority: Normal
    | X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
    | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
    | Message-ID: <eokYSjKRDHA.2408TK2MSFTNGP10.phx.gbl>
    | Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
    | NNTP-Posting-Host: 65.113.249.3
    | Path: cpmsftngxa09.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFTN GP10.phx.gbl
    | Xref: cpmsftngxa09.phx.gbl microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:32748
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
    |
    | Just an update: I have opened up a support with Microsoft on this issue.
    | They have been able to reproduce the issue and are working on it.
    |
    |
    | "Andy Elmhorst" <msdnnospamelmhorst.com> wrote in message
    | news:%23dMYPyJRDHA.2096TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
    | > We can reproduce this consistently. If we install Windows 2000 SP4, then
    | > install .Net 1.1 ( a soon-to-be typical customer scenario ). We then
    | install
    | > .Net 1.0 SP2, which is required by our product to run. The ASP.Net state
    | > service will no longer start up. This only happens on SP4 of Windows
    2000.
    | >
    | > What is causing this?
    | >
    | > Regards,
    | >
    | > Andy Elmhorst
    | > Software Engineer
    | > Renaissance Learning, Inc.
    | >
    | >
    |
    |
    |


    Bassel Tabbara [MSFT] Guest

Similar Threads

  1. I don't think Flash Remoting service was installed withColdfusion
    By j_mcwatters in forum Coldfusion Flash Integration
    Replies: 8
    Last Post: June 19th, 02:58 PM
  2. ASP.NET State Service
    By mg in forum ASP.NET Security
    Replies: 0
    Last Post: January 11th, 06:57 PM
  3. ASP.NET State Service is missing
    By KJ in forum ASP.NET General
    Replies: 3
    Last Post: July 17th, 04:44 PM
  4. Deleting the backup done when service pack 1 is installed?
    By Aussie in forum Windows XP/2000/ME
    Replies: 1
    Last Post: July 4th, 06:09 PM
  5. How to know which SQLServer Service pack is installed?
    By Dinesh.T.K in forum Microsoft SQL / MS SQL Server
    Replies: 3
    Last Post: July 4th, 05:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139