Professional Web Applications Themes

Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6 - Adobe Photoshop Elements

Has anybody been successful attaching a photo to an email using Elements 2 on a Mac (10.2.6)? I tried it and though it does bring up the Apple Mail application as expected, it does not attach the photo. What am I missing? Any help is appreciated! Thanks, Alin Pilkington...

  1. #1

    Default Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Has anybody been successful attaching a photo to an email using Elements 2 on a Mac (10.2.6)? I tried it and though it does bring up the Apple Mail application as expected, it does not attach the photo. What am I missing? Any help is appreciated!

    Thanks,

    Alin Pilkington
    Alin Pilkington Guest

  2. #2

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Hi Alin,

    I don't know as this will help you but I'm not having any trouble and I'm using 10.2.6.

    So what you're saying is that the body of the e-mail is blank? Hmmm...

    Joe
    Joe Henry1000 Guest

  3. #3

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Thanks Joe, are you using the full n Elements or the academic version? I have no idea if they are identical but I am using the academic version. I'm also using an 800 Mhz iBook with 640 MB RAM. What is your configuration? Maybe I just need to reinstall...

    Alin :)
    Alin Pilkington Guest

  4. #4

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Alin,

    I'd try deleting your preferences before reinstalling. This thread <http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?50.1de9fea0/0> explains how to do that. Yes, I'm using the full n version but I can't believe Adobe would cripple your academic version that way. And the fact that Mail does open when you try makes me think the capablility is still there, just not working right. I'm on a G4/533 tower with 640mb RAM. If deleting the preferences doesn't work, reinstalling might help.

    So, does Mail actually open up and create a new e-mail message? Or don't you get that far?

    Joe
    Joe Henry1000 Guest

  5. #5

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Ya...Mail seems to do all the right things up to the last step (which is attaching the photo). Mail launches if it is not already running and creates a new e-mail message and the insertion point is in the To: field. Unfortunately, the photo is never attached (I assume it should appear in the email body...yes??).

    I'm assuming also that Elements interacts with Mail in the same manner as iPhoto which works just fine (which provides some confidence that the Mail app is working alright).

    As for the prefs, I did delete the user prefs manually (dragged them to the trash) but there may some global level prefs that need to be trashed as well so I'll give it another shot per your suggestion using the 3 key combo.

    Thanks Joe!
    Alin Pilkington Guest

  6. #6

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Joe and Beth,

    Many thanks for your responses but I finally got to the bottom of this. It turned out that I had an opened e-mail in it's own window (ie detached from the browser) that I never had bothered to close. When I closed that rascal, it all worked as advertised. This may still be an Elements problem given that iPhoto worked alright even though the rogue e-mail was opened up in it's own window.

    Many thanks again!

    Alin :)
    Alin Pilkington Guest

  7. #7

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Alin,

    Glad things are working for you now.

    Beth,

    Mail is interesting in this regard. In Mail attachments show up by default in the body of the message. It's still treated just like a regular attachment but Mail displays the image (if you attach a photo you see the photo, if you attach a PDF you see the actual pdf). You can set Mail to make the image just show up as an icon, but it still is placed in the body of the email. I'm not sure if I like that or not.

    Joe
    Joe Henry1000 Guest

  8. #8

    Default Re: Attach to Email...doesn't work on PSE 2 Mac 10.2.6

    Hi,

    I'm not sure if this may help but... try checking to see if Mail Preferences has the html attachments check marked.

    I hope it works. Good luck.

    Beep Beep,
    Darby
    Darby Stone Guest

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: November 21st, 06:26 PM
  2. Attach a file in an email form
    By rezun8 in forum Macromedia Dynamic HTML
    Replies: 0
    Last Post: August 16th, 03:50 AM
  3. Group email doesn't send because of bad email
    By hecsan in forum Coldfusion - Advanced Techniques
    Replies: 0
    Last Post: July 11th, 08:43 PM
  4. Acrobat 5.0 pdf files too large to attach and send via email.
    By Joe_Sheedy@adobeforums.com in forum Adobe Acrobat Windows
    Replies: 8
    Last Post: May 9th, 07:38 AM
  5. attach 1 movie, then attach 3 movies to it, help?
    By kie webforumsuser@macromedia.com in forum Macromedia Flash Actionscript
    Replies: 6
    Last Post: January 22nd, 05:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139