Professional Web Applications Themes

Audio problem - Linux Setup, Configuration & Administration

Hello! I've a laptop with "Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801CA/CAM AC'97 Audio (rev 01)" and my kernel uses Intel ICH (i8xx) and OSS sound modules. When I use the /dev/dsp or /dev/audio under kde, the devices are busy, but there is not problem because artsd uses them, but when I use audio1 or dsp1 I've an error "-bash: /dev/dsp1: No such device", but the device file dsp1 (and audio1) exists. My question is: can I use two channel2 with my sound board? How? Thank u! Bye Yuri -- To reply, replace nospam with libero...

  1. #1

    Default Audio problem

    Hello!
    I've a laptop with "Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801CA/CAM
    AC'97 Audio (rev 01)" and my kernel uses Intel ICH (i8xx) and OSS sound modules.
    When I use the /dev/dsp or /dev/audio under kde, the devices are busy, but there is not
    problem because artsd uses them, but when I use audio1 or dsp1 I've an
    error "-bash: /dev/dsp1: No such device", but the device file dsp1 (and
    audio1) exists.
    My question is: can I use two channel2 with my sound board? How?
    Thank u!
    Bye
    Yuri

    --
    To reply, replace nospam with libero
    yuri Guest

  2. #2

    Default Re: Audio problem

    yuri wrote:
    > Hello!
    > I've a laptop with "Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801CA/CAM
    > AC'97 Audio (rev 01)" and my kernel uses Intel ICH (i8xx) and OSS sound modules.
    > When I use the /dev/dsp or /dev/audio under kde, the devices are busy, but there is not
    > problem because artsd uses them, but when I use audio1 or dsp1 I've an
    > error "-bash: /dev/dsp1: No such device", but the device file dsp1 (and
    > audio1) exists.
    > My question is: can I use two channel2 with my sound board? How?
    > Thank u!
    > Bye
    > Yuri
    I don't think so. It's common in Linux to have a large number of /dev/
    files that do nothing.

    SoftEdges

    SoftEdges Guest

Similar Threads

  1. cam/audio problem with Flash 9
    By harrison37 in forum Macromedia Flash Player
    Replies: 3
    Last Post: August 18th, 07:23 PM
  2. 3 seconds audio lag problem
    By zuro76 in forum Macromedia Flash Flashcom
    Replies: 2
    Last Post: January 19th, 07:42 PM
  3. Flash 8 Audio Problem on Mac
    By video conferencing in forum Macromedia Flash Flashcom
    Replies: 1
    Last Post: September 16th, 05:02 PM
  4. streaming audio problem.
    By pauldrystonewall in forum Macromedia Flash Actionscript
    Replies: 0
    Last Post: February 13th, 05:00 PM
  5. .avi audio problem
    By Gigital in forum Macromedia Director Lingo
    Replies: 1
    Last Post: July 29th, 07:10 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139