Professional Web Applications Themes

buttons not work in test scene - Macromedia Flash Sitedesign

I don't get this. I'm using FLASH MX 2004 In author mode with enable simple buttons selected the buttons work fine. In test movie they work fine In publish (f12) they work fine BUT, when I try to test the scene they don't work. Yes, they are buttons linking to elements in that scene. Why is this? thanks, cj...

  1. #1

    Default buttons not work in test scene

    I don't get this.
    I'm using FLASH MX 2004
    In author mode with enable simple buttons selected the buttons work fine.
    In test movie they work fine
    In publish (f12) they work fine
    BUT,
    when I try to test the scene they don't work. Yes, they are buttons linking
    to elements in that scene.
    Why is this?
    thanks,
    cj


    Chris Guest

  2. #2

    Default Re: buttons not work in test scene

    Link to labels, not scenes. Scene navigation stinks and malfunctions
    a lot. Just put labels where they need to go and gotoAndPlay(label
    name here);
    tralfaz

    "Chris J" <com> wrote in message
    news:cnjeuj$fnp$macromedia.com... 


    tralfaz Guest

  3. #3

    Default Re: buttons not work in test scene

    This might be a couple of stupid questions but.
    1) How do you create labels in FLASH MX 2004?
    2) Is it possible to convert the scenes I have to labels?
    thanks,
    cj
    "tralfaz" <cam> wrote in message
    news:cnlv8n$fc6$macromedia.com... 
    >
    >[/ref]


    Chris Guest

  4. #4

    Default Re: buttons not work in test scene

    strange, i've never had any problems with linking to scenes.
    martyrme Guest

  5. #5

    Default Re: buttons not work in test scene

    It is a well know problem. It works on the simple files and messes up
    on the more complicated ones. Do a search for "scene" and
    "navigation" etc and you will see all the many complaints about it not
    working right.
    tralfaz

    "martyrme" <com> wrote in message
    news:cnm0c9$g7j$macromedia.com... 


    tralfaz Guest

  6. #6

    Default Re: buttons not work in test scene

    You can leave the scenes as they are and just add frame labels in
    them. Wherever you need a label, place a keyframe on the timeline
    and type in a frame label in the properties box.
    tralfaz


    "Chris J" <com> wrote in message
    news:cnm02l$fu8$macromedia.com... 


    tralfaz Guest

  7. #7

    Default Re: buttons not work in test scene

    I will still have to navigate to the different scenes and then I can
    navigate using labels within the scenes or is there a way to combine all the
    scenes I currently have into one and only use label navigation?

    Also I couldn't find syntax listed but this seems to work;

    on (release) {
    gotoAndStop(labelName);

    }

    is that correct?

    Thanks
    cj

    "tralfaz" <cam> wrote in message
    news:cnm5r8$k5a$macromedia.com... 
    >
    >[/ref]


    Chris Guest

  8. #8

    Default Re: buttons not work in test scene

    You won't need to refer to the scene names. The label is all that is
    needed.

    on (release) {
    gotoAndStop("FrameLabelInAnyScene");
    }
    You had it right except you should have quotes around the frame label
    name.

    Scene name navigation works ok when written on the main timeline.
    It's when it is written off of the main timeline that it fails.
    Instead, you can use frame labels so it will always work. For
    example, a movieclip inside scene 2 cannot refer to scene 1 but it can
    refer to a frame label in scene 1 like this..
    _root.gotoAndPlay("myfirstscene");
    tralfaz



    "Chris J" <com> wrote in message
    news:cnnteu$2e3$macromedia.com... 



    tralfaz Guest

Similar Threads

  1. Buttons only work once
    By CBrasfield in forum Macromedia Flex General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: June 21st, 02:44 AM
  2. buttons in mc buttons don't work ?
    By rez in forum Macromedia Flash
    Replies: 3
    Last Post: April 20th, 11:26 PM
  3. How to import big scene and work well
    By DANGH_b in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 3
    Last Post: January 23rd, 01:55 PM
  4. Buttons still won't work
    By Diederik in forum Macromedia Flash
    Replies: 0
    Last Post: August 16th, 09:01 AM
  5. buttons don't work
    By Miguel Ribeiro in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: August 6th, 02:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139