Professional Web Applications Themes

Cannot access work group - Windows Networking

I have just updated a computer to windows xp he from windows 2000. Now I cant access the other computer on home network using windows 2000. ics is enabled so lan adapter has ip 192.168.0.1, i have manually configured the 2000 computer to ip address 192.168.0.102. they are both in the same workgroup, with individual names and same subnet mask 255.255.255.0 default gateway on 2000 machine is set to 192.68.0.1 the problem is when ever i try and browse network, all i get is cannot access workgroup from both machines...nor can i ping them I have plugged a laptop in ...

  1. #1

    Default Cannot access work group

    I have just updated a computer to windows xp he from
    windows 2000.

    Now I cant access the other computer on home network
    using windows 2000.

    ics is enabled so lan adapter has ip 192.168.0.1, i have
    manually configured the 2000 computer to ip address
    192.168.0.102. they are both in the same workgroup, with
    individual names and same subnet mask 255.255.255.0
    default gateway on 2000 machine is set to 192.68.0.1

    the problem is when ever i try and browse network, all i
    get is cannot access workgroup from both machines...nor
    can i ping them

    I have plugged a laptop in from work (which is why used
    workgroup as name) and that recognised the 2000 machine
    no problem.

    so network is working, have changed cables to ones ive
    tested ok so they are working

    am now buggered as to a solution

    PLEASE HELP!!!!!
    Brian Guest

  2. #2

    Default Cannot access work group

    I am having a similar problem. I setup a wireless home
    network with my desktop PC running WIN XP Home which is
    connected to the router and I connect my work laptop
    running WIN2K via wireless. Everything works great accept
    that I cannot reach my desktop's shared folders from my
    laptop. I later learned that since I log into my laptop as
    DOMAIN\USERNAME, that if I am not connected (VPN) to my
    work the domain is not authenticated and WINXP won't let
    me connect to it. When I VPN into work, I can access my
    WINXP machine. I am trying to figure out how to access my
    WINXP machine without logging into work first.

    -Jeff
    >-----Original Message-----
    >I have just updated a computer to windows xp he from
    >windows 2000.
    >
    >Now I cant access the other computer on home network
    >using windows 2000.
    >
    >ics is enabled so lan adapter has ip 192.168.0.1, i have
    >manually configured the 2000 computer to ip address
    >192.168.0.102. they are both in the same workgroup, with
    >individual names and same subnet mask 255.255.255.0
    >default gateway on 2000 machine is set to 192.68.0.1
    >
    >the problem is when ever i try and browse network, all i
    >get is cannot access workgroup from both machines...nor
    >can i ping them
    >
    >I have plugged a laptop in from work (which is why used
    >workgroup as name) and that recognised the 2000 machine
    >no problem.
    >
    >so network is working, have changed cables to ones ive
    >tested ok so they are working
    >
    >am now buggered as to a solution
    >
    >PLEASE HELP!!!!!
    >.
    >
    Jeff Guest

  3. #3

    Default Re: Cannot access work group

    In article <04e201c344c9$ada71770$a301280aphx.gbl>, "Brian"
    <brianemartinntlworld.com> wrote:
    >I have just updated a computer to windows xp he from
    >windows 2000.
    >
    >Now I cant access the other computer on home network
    >using windows 2000.
    >
    >ics is enabled so lan adapter has ip 192.168.0.1, i have
    >manually configured the 2000 computer to ip address
    >192.168.0.102. they are both in the same workgroup, with
    >individual names and same subnet mask 255.255.255.0
    >default gateway on 2000 machine is set to 192.68.0.1
    >
    >the problem is when ever i try and browse network, all i
    >get is cannot access workgroup from both machines...nor
    >can i ping them
    >
    >I have plugged a laptop in from work (which is why used
    >workgroup as name) and that recognised the 2000 machine
    >no problem.
    >
    >so network is working, have changed cables to ones ive
    >tested ok so they are working
    >
    >am now buggered as to a solution
    >
    >PLEASE HELP!!!!!
    I've written a web site that should help you solve the problem:

    Windows XP Network Troubleshooting
    [url]http://www.practicallynetworked.com/sharing/troubleshoot[/url]

    Please pay particular attention to these sections:

    1. Firewalls: Permanently disable XP's built-in Internet Connection
    Firewall on local area network connections -- it's for use only on a
    direct modem connection to the Internet. Disable and un-install all
    other firewalls while troubleshooting.

    2. Protocols: Use only one for File and Printer Sharing. If the
    network needs more than one protocol, unbind File and Printer Sharing
    from all but one of them.

    3. NetBIOS over TCP/IP: Make sure that it's enabled on all computers.
    --
    Best Wishes,
    Steve Winograd, MS-MVP (Windows Networking)

    Please post any reply as a follow-up message in the news group
    for everyone to see. I'm sorry, but I don't answer questions
    addressed directly to me in E-mail or news groups.

    Microsoft Most Valuable Professional Program
    [url]http://mvp.support.microsoft.com[/url]
    Steve Winograd [MVP] Guest

Similar Threads

  1. Work group in IND. for more than 200 A4 pages
    By helias@adobeforums.com in forum Adobe Indesign Windows
    Replies: 0
    Last Post: July 8th, 09:58 AM
  2. Access 2002 PDFWriter VBA Code w/WinXP does not work like Access 2000
    By Tony_VBACoder in forum Adobe Acrobat Windows
    Replies: 3
    Last Post: April 30th, 07:44 PM
  3. Can't get a code group to work
    By Chris Cummings in forum ASP.NET Security
    Replies: 3
    Last Post: November 3rd, 03:30 PM
  4. group filter on form in Access
    By eric in forum Microsoft Access
    Replies: 1
    Last Post: July 12th, 03:38 AM
  5. Trying to get Group Policy to work
    By Tom Romeo in forum Windows Setup, Administration & Security
    Replies: 0
    Last Post: July 3rd, 12:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139