Professional Web Applications Themes

Clone Stamp no longer "samples" - Adobe Photoshop Elements

I've been using Photoshop Elements for about two years now and have never experienced this problem before. I ran search and could not find exactly the same problem. Namely, when I click on Clone Stamp tool I am no longer able to sample the portion of the image I am trying to sample. When I Alt-Click I get a dirty image of the brush I am using. I tried resetting the clone stamp tool and tried resetting all tools. Nothing works. In other words I can click on a beautiful blue sky and all I get for my efforts is ...

Sponsored Links
  1. #1

    Default Clone Stamp no longer "samples"

    I've been using Photoshop Elements for about two years now and have never experienced this problem before. I ran search and could not find exactly the same problem.

    Namely, when I click on Clone Stamp tool I am no longer able to sample the portion of the image I am trying to sample. When I Alt-Click I get a dirty image of the brush I am using. I tried resetting the clone stamp tool and tried resetting all tools. Nothing works. In other words I can click on a beautiful blue sky and all I get for my efforts is that dirty image. I click on a white cloud and I get the dirty image. Another thing is that the + pointer seems to have disappeared. perhaps it is under the brush but I have no idea how to get it away from he brush. Hope I'm making sense here.

    Jim
    Sponsored Links
    James_A._Winters@adobeforums.com Guest

  2. #2

    Default Re: Clone Stamp no longer "samples"

    Jim,

    From time to time PSE users have had to "Reset Preferences" and this may be
    the case here. If you have not done this; close the program, then
    Immediately after clicking the PSE icon hold down the cntrl-alt-and shift
    keys. A window will open asking if you want to delete files ...click yes.
    The preferences will 'rebuild' as the program loads.

    This solves a lot of unexplained problems.

    Pete

    Pete_D@adobeforums.com Guest

  3. #3

    Default Re: Clone Stamp no longer "samples"

    Thanks Pete, I'm back in the cloning business! Hmm, sounds a little scary, but we Adobe users know. Anyway, I appreciate your quick help.

    Jim
    James_A._Winters@adobeforums.com Guest

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: October 5th, 04:48 PM
  2. clone tool - can I make it "square"
    By Dominique Tomei in forum Adobe Photoshop 7, CS, CS2 & CS3
    Replies: 6
    Last Post: August 29th, 05:43 PM
  3. How to "clone" a xterm session
    By Mike in forum Sun Solaris
    Replies: 2
    Last Post: August 21st, 06:56 AM
  4. Clone problem, samples from "+" instead of my mouse cursor
    By dave in forum Adobe Photoshop Elements
    Replies: 0
    Last Post: August 17th, 07:15 PM
  5. PE "Missing Clone Stamp"
    By royparsons in forum Adobe Photoshop Elements
    Replies: 1
    Last Post: June 28th, 09:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139