Professional Web Applications Themes

configuring php4 and apache2 - FreeBSD

Hello I am have problems getting php4 to work with apache2. I have these working on another FreeBSD 4.10 server but I can not get it working on my 5.3 server. When I try to load a php page with my web browser it just ask me if I want to download the php file. Here is what I have done to configure and install: installed apache-2.0.53 php4-4.3.10_2 php4-extensions-1.0 edited /etc/rc.conf apache2_enable="YES" /usr/local/etc/apache2/httpd.conf LoadModule php4_module libexec/apache2/libphp4.so AddType application/x-http-php .php AddType application/x-http-php-source .phps copied php.ini-recommended to php.ini edited php.ini include_path = ".:/php/includes" include_path ="/usr/local/share/pear" I have reloaded all the application and ...

  1. #1

    Default configuring php4 and apache2

    Hello

    I am have problems getting php4 to work with apache2. I have these working on
    another FreeBSD 4.10 server but I can not get it working on my 5.3 server.
    When I try to load a php page with my web browser it just ask me if I want to
    download the php file.

    Here is what I have done to configure and install:
    installed
    apache-2.0.53
    php4-4.3.10_2
    php4-extensions-1.0

    edited /etc/rc.conf
    apache2_enable="YES"

    /usr/local/etc/apache2/httpd.conf
    LoadModule php4_module libexec/apache2/libphp4.so

    AddType application/x-http-php .php
    AddType application/x-http-php-source .phps

    copied php.ini-recommended to php.ini

    edited php.ini
    include_path = ".:/php/includes"
    include_path ="/usr/local/share/pear"

    I have reloaded all the application and rebooted the computer. I have read the
    php manual, I believe I have followed all the steps in the pkg-message files
    and tried google but I can not find the answer. I am sorry for asking such a
    basic question which is probably doented somewhere.

    Thank you
    Aaron
    Aaron Guest

  2. #2

    Default configuring php4 and apache2

    Hello

    I am have problems getting php4 to work with apache2. I have these working on
    another FreeBSD 4.10 server but I can not get it working on my 5.3 server.
    When I try to load a php page with my web browser it just ask me if I want to
    download the php file.

    Here is what I have done to configure and install:
    installed
    apache-2.0.53
    php4-4.3.10_2
    php4-extensions-1.0

    edited /etc/rc.conf
    apache2_enable="YES"

    /usr/local/etc/apache2/httpd.conf
    LoadModule php4_module libexec/apache2/libphp4.so

    AddType application/x-http-php .php
    AddType application/x-http-php-source .phps

    copied php.ini-recommended to php.ini

    edited php.ini
    include_path = ".:/php/includes"
    include_path ="/usr/local/share/pear"

    I have reloaded all the application and rebooted the computer. I have read the
    php manual, I believe I have followed all the steps in the pkg-message files
    and tried google but I can not find the answer. I am sorry for asking such a
    basic question which is probably doented somewhere.

    Thank you
    Aaron
    Aaron Guest

  3. #3

    Default Re: configuring php4 and apache2

    I also had this issue with a couple o f Mozilla browsers until I deleted all
    the cache, closed and reopened the browser. I am not sure if this will work
    for you, but I found it to be a minor inconvenience with Mozilla that
    affected me.

    T

    ----- Original Message -----
    From: "Aaron Siegel" <net>
    To: <org>
    Sent: Sunday, March 13, 2005 10:48 AM
    Subject: configuring php4 and apache2

     


    Thomas Guest

Similar Threads

  1. configuring external Apache2 web server
    By shahabbash in forum Coldfusion - Getting Started
    Replies: 1
    Last Post: September 29th, 07:54 AM
  2. Newbie: PHP4.3 not working with Apache2
    By Coz in forum PHP Development
    Replies: 2
    Last Post: January 16th, 05:37 AM
  3. Install oddity Win2K/Apache2/PHP4
    By Greg Bryant in forum PHP Development
    Replies: 4
    Last Post: October 30th, 01:12 PM
  4. apache2.0.47 and php4.3.3 on slackware8.1
    By Chris Haynes in forum PHP Development
    Replies: 1
    Last Post: September 10th, 12:30 PM
  5. [PHP-DEV] bugreport: apache2.0.47 + php4.3.2/5.0.0b1 segfault (fwd)
    By Gergely Czuczy in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: August 14th, 04:45 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139