Professional Web Applications Themes

error xserver - FreeBSD

error xserver cant find default font 'fixed' So what does your magical glass bowl tell you about this error and how to fix it so i can startup my xserver again....

  1. #1

    Default error xserver

    error xserver cant find default font 'fixed'

    So what does your magical glass bowl tell you about this error and how
    to fix it so i can startup my xserver again.
    Gert Guest

  2. #2

    Default Re: error xserver

    On Tuesday 15 March 2005 10:03 am, Gert Cuykens wrote: 

    Hi Gert,

    What it tells me is this from your previous post:

    Is this a good or a bad idea to delete all off this ?

    portmanager -sl

    xorg-fontserver-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-servers/xorg-fontserver
    COMMENT= X font server from X.Org

    xorg-fonts-type1-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-type1
    COMMENT= X.Org Type1 fonts

    xorg-fonts-cyrillic-6.7.0 dir
    -=> /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-cyrillic
    COMMENT= X.Org Cyrillic bitmap fonts

    xorg-fonts-100dpi-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-100dpi
    COMMENT= X.Org 100dpi bitmap fonts

    xorg-fonts-75dpi-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-75dpi
    COMMENT= X.Org 75dpi bitmap fonts

    xorg-fonts-miscbitmaps-6.7.0 dir -=>
    /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-miscbitmapsCOMMENT= X.Org
    miscellaneous bitmap fonts

    xorg-vfbserver-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-servers/xorg-vfbserver
    COMMENT= X virtual framebuffer server from X.Org

    xorg-printserver-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-servers/xorg-printserver
    COMMENT= X Print server from X.Org

    xorg-nestserver-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11-servers/xorg-nestserver
    COMMENT= Nesting X server from X.Org

    xorg-server-6.7.0_9 dir -=> /usr/ports/x11-servers/xorg-server
    COMMENT= X.Org X server and related programs

    xorg-manpages-6.7.0 dir -=> /usr/ports/x11/xorg-manpages
    COMMENT= X.Org library manual pages

    xorg-clients-6.7.0_5 dir -=> /usr/ports/x11/xorg-clients
    COMMENT= X client programs and related files from X.Org

    And it tells me that you did remove them. If you hadn't removed them,
    you wouldn't be getting this error. Put them back.

    Now, I have a question for you. What are you doing with xorg-6.7 stuff
    one your system? Why haven't you upgraded to 6.8?

    Don

    --
    Donald J. O'Neill
    fm

    I'm not totally useless,
    I can be used as a bad example.
    Besides, I have a really great Airedale.
    Donald Guest

  3. #3

    Default Re: error xserver

    On Tuesday 15 March 2005 08:46 am, Michael C. Shultz wrote: 
    >
    > Tried to warn you to leave the xorg stuff alone. Reinstall the fonts
    > you removed earlier:
    >
    > xorg-fonts-100dpi-6.7.0 dir -=>
    > /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-100dpi xorg-fonts-100dpi-6.7.0 dir
    > -=> /usr/ports/x11-fonts/xorg-fonts-75dpi
    >
    > should do it, if not just make install /usr/ports/x11/xorg and then
    > leave xorg stuff alone.
    >
    > -Mike[/ref]

    Just one other note, If you have been upgrading with portmanager
    you should have either /usr/ports/packages/All/xorg-6.8.1.tbz or
    /usr/ports/x11/xorg/xorg-6.8.1.tbz which means you can do
    pkg_add /usr/ports/packages/All/xorg-6.8.1.tbz
    or /usr/ports/x11/xorg/xorg-6.8.1.tbz and quickly recover everything
    instead of rebuilding.

    -Mike

    Michael Guest

  4. #4

    Default Re: error xserver

    There is no Magical Glass Bowl, only a conf file somewhere under /etc/X11
    that might need editing

    T
    ----- Original Message -----
    From: "Gert Cuykens" <com>
    To: <org>
    Sent: Tuesday, March 15, 2005 8:03 AM
    Subject: error xserver

     


    Thomas Guest

  5. #5

    Default Re: error xserver

    ooooo magical ball who is the prettiest person on the freebsd mailing list

    me :)

    ooooo magical google ball what can you tell me about xserver

    http://xorg.freedesktop.org/wiki/FAQErrorMessages#head-10a5fb670b3686b48d7b070635f593ac99d7ab5a

    ooooo magical xorg ball what can you tell me about xorg.conf

    Section "ServerLayout"
    Identifier "X.org Configured"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Files"
    RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
    ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "dbe"
    Load "dri"
    Load "extmod"
    Load "glx"
    Load "record"
    Load "xtrap"
    Load "freetype"
    Load "type1"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "keyboard"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/sysmouse"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Buttons" "5"
    EndSection

    Section "Monitor"
    #DisplaySize 360 290 # mm
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "IVM"
    ModelName "HM903D/DT"
    ### Uncomment if you don't want to default to DDC:
    # HorizSync 30.0 - 132.0
    # VertRefresh 50.0 - 200.0
    Option "DPMS"
    EndSection

    Section "Device"
    ### Available Driver options are:-
    ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
    ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
    ### [arg]: arg optional
    #Option "NoAccel" # [<bool>]
    #Option "SWcursor" # [<bool>]
    #Option "Dac6Bit" # [<bool>]
    #Option "Dac8Bit" # [<bool>]
    #Option "ForcePCIMode" # [<bool>]
    #Option "BusType" # [<str>]
    #Option "CPPIOMode" # [<bool>]
    #Option "CPusecTimeout" # <i>
    #Option "AGPMode" # <i>
    #Option "AGPFastWrite" # [<bool>]
    #Option "AGPSize" # <i>
    #Option "GARTSize" # <i>
    #Option "RingSize" # <i>
    #Option "BufferSize" # <i>
    #Option "EnableDepthMoves" # [<bool>]
    #Option "EnablePageFlip" # [<bool>]
    #Option "NoBackBuffer" # [<bool>]
    #Option "PanelOff" # [<bool>]
    #Option "DDCMode" # [<bool>]
    #Option "MonitorLayout" # [<str>]
    #Option "IgnoreEDID" # [<bool>]
    #Option "OverlayOnCRTC2" # [<bool>]
    #Option "CloneMode" # [<str>]
    #Option "CloneHSync" # [<str>]
    #Option "CloneVRefresh" # [<str>]
    #Option "UseFBDev" # [<bool>]
    #Option "VideoKey" # <i>
    #Option "DisplayPriority" # [<str>]
    #Option "PanelSize" # [<str>]
    #Option "ForceMinDotClock" # <freq>
    Identifier "Card0"
    Driver "radeon"
    VendorName "ATI Technologies Inc"
    BoardName "RV350 [RADEON 9800 XT]"
    BusID "PCI:2:0:0"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Card0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    Modes "1280x1024"
    EndSubSection
    EndSection
    Gert Guest

  6. #6

    Default Re: error xserver

    portmanager -sl said i could safely delete it becuase it was a leaf
    so i nuked it :)

    after that i did a portmanager -u that resulted in a long sleep on my
    keyboard. It did not put the xserver thingies back. How ever i did
    some pkg_delete and portsclean at the same time to try to make
    portmanager faster because it was always checking the same dependency
    problems about gedit and nautulus and ... every time between compiling
    a new port. i know i know!!!! i said to the pc screen but portmanager
    did not listen and keep on checking and checking slowing down the hole
    process doing nothing.
    Gert Guest

  7. #7

    Default Re: error xserver

    On Tuesday 15 March 2005 05:12 pm, Gert Cuykens wrote: 


    So Gert, did you put your missing xorg ports back in. I also have to
    tell you, just because - portmanager or pkg-cutleaves - says that it's
    OK to take something out, doesn't mean it's so, it tells you that you
    better know what you are taking out. In point of fact - it's not nice
    to nuke your xorg ports,

    Don

    --
    Donald J. O'Neill
    fm

    I'm not totally useless,
    I can be used as a bad example.
    Besides, I have a really great Airedale.
    Donald Guest

  8. #8

    Default Re: error xserver

    On Tuesday 15 March 2005 03:12 pm, Gert Cuykens wrote: 

    Gert, you "helped" portmanager by pkg_delete'ing things while it was
    running? I must say, never expected that to be done by a user, how did
    it work out?

    -Mike

    Michael Guest

  9. #9

    Default Re: error xserver

    On Tue, 15 Mar 2005 17:58:00 -0600, Donald J. O'Neill
    <fm> wrote: 
    >
    > So Gert, did you put your missing xorg ports back in. I also have to
    > tell you, just because - portmanager or pkg-cutleaves - says that it's
    > OK to take something out, doesn't mean it's so, it tells you that you
    > better know what you are taking out. In point of fact - it's not nice
    > to nuke your xorg ports,[/ref]

    yep it works, installing the xorg fonts from ports did the trick :)

    thx
    Gert Guest

  10. #10

    Default Re: error xserver

    > Gert, you "helped" portmanager by pkg_delete'ing things while it was 

    Great :) No more bodering me with dependency thingies when he began
    the next upgrade.

    Also i runed two portmanagers at the same time one portmanager -u the
    other portmanager -s to see how many things he has done allready :)
    Works great i even trowed in a portsclean , portsdb -u , pkgdb -F All
    worked well except the portsclean cleaned a working directory while it
    was compiling :) oops... Nothing happend doh portmanager just took the
    next upgrade.

    Would be cool if portmanager had also a cleaning feature like
    portsclean so i can nuke portupgrade :)
    Gert Guest

Similar Threads

  1. Dummy xserver
    By Jonathan in forum Sun Solaris
    Replies: 4
    Last Post: August 15th, 04:07 PM
  2. Xserver configuration
    By JC in forum Linux / Unix Administration
    Replies: 5
    Last Post: July 22nd, 12:51 PM
  3. xserver wont run
    By Bobby Lockett in forum Debian
    Replies: 1
    Last Post: July 9th, 09:00 AM
  4. XServer installation
    By Peter Francis in forum Debian
    Replies: 0
    Last Post: July 9th, 12:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139