Professional Web Applications Themes

ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8 - Mac Networking

I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem. Anyone else have this problem? -- Ed Grant AGP DP G4 w/1.3GHZ upgraded processors...

  1. #1

    Default ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get
    back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a
    shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not
    talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem.

    Anyone else have this problem?

    --
    Ed Grant
    AGP DP G4 w/1.3GHZ upgraded processors
    Ed Grant Guest

  2. #2

    Default Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    In article <0001HW.BB95C9F300166C99F0080600news.individual.n et>, DaveC
    <dave-usenet3016mailblocks.com> wrote:
    > On Tue, 23 Sep 2003 9:52:05 -0700, Ed Grant wrote
    > (in message <230920031152054573%egrant_sbcglobal.net>):
    >
    > > Anyone else have this problem?
    >
    > What are your Network settings? Have they changed? Sometimes upgrading just
    > changes them from DHCP to something else. Confirm that these are as they
    > should be.
    >
    > Or are your settings OK, and you still can't get network access?
    Same settings. That was the first thing I checked.

    --
    Ed Grant
    Ed Grant Guest

  3. #3

    Default Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    In article <230920031235039243%egrant_sbcglobal.net>,
    Ed Grant <egrant_sbcglobal.net> wrote:
    > In article <0001HW.BB95C9F300166C99F0080600news.individual.n et>, DaveC
    > <dave-usenet3016mailblocks.com> wrote:
    >
    > > On Tue, 23 Sep 2003 9:52:05 -0700, Ed Grant wrote
    > > (in message <230920031152054573%egrant_sbcglobal.net>):
    > >
    > > > Anyone else have this problem?
    > >
    > > What are your Network settings? Have they changed? Sometimes upgrading just
    > > changes them from DHCP to something else. Confirm that these are as they
    > > should be.
    > >
    > > Or are your settings OK, and you still can't get network access?
    > Same settings. That was the first thing I checked.
    I have also had this problem. I am reinstalling Jaguar from scratch to
    see if the problem goes away. So far, ethernet is restored with Jaguar
    reinstalled, without the update. No changes in system settings.
    including DHCP.

    --
    Tom Russler
    [email]trusslerpanix.com[/email]
    Thomas Russler Guest

  4. #4

    Default Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    Ed Grant <egrant_sbcglobal.net> wrote:
    >I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get
    >back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a
    >shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not
    >talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem.
    >
    >Anyone else have this problem?
    There is a discussion of this at [url]www.macfixit.com[/url]
    From what I've seen posted there:
    - problems with the 10baseT ethernet
    - 100baseT seems to work fine
    - a temporary workaround is to replace: AppleGMACEthernet.kext with the one
    from an OSX 10.2.6 installation (this is in System/Library/Extensions )

    Matt
    Matthew David Hills Guest

  5. #5

    Default Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    In article <bkq2pc$bhc$1news.Stanford.EDU>, Matthew David Hills
    <hillsStanford.EDU> wrote:
    > Ed Grant <egrant_sbcglobal.net> wrote:
    > >I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get
    > >back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a
    > >shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not
    > >talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem.
    > >
    > >Anyone else have this problem?
    >
    > There is a discussion of this at [url]www.macfixit.com[/url]
    > From what I've seen posted there:
    > - problems with the 10baseT ethernet
    > - 100baseT seems to work fine
    > - a temporary workaround is to replace: AppleGMACEthernet.kext with the one
    > from an OSX 10.2.6 installation (this is in System/Library/Extensions )
    >
    > Matt
    Thanx Matt. I'll try that and monitor macfixit for any other bugs in
    10.2.8

    --
    Ed Grant
    Ed Grant Guest

  6. #6

    Default Solution - Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    In article <230920031152054573%egrant_sbcglobal.net>,
    Ed Grant <egrant_sbcglobal.net> wrote:
    > I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get
    > back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a
    > shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not
    > talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem.
    >
    > Anyone else have this problem?
    Barbarossa:

    Before upgrading, save this:

    AppleGMACEthernet.kext (ver. 1.2.4)

    from: System>Library>Extentions

    [If you have already upgraded, you will have to find a copy of
    this kext somewhere else.

    IF: you can boot into OS-9

    Then: put it on the Desktop of 9

    Then: Reboot into 9, and replace (ver. 1.3.0)
    with the saved (ver. 1.2.4).

    Then: Reboot into OS-X.

    IF: you cannot boot into OS-9, you will have to do this via the
    command line, or sudo, or some such.

    Please see:

    <[url]http://discussions.info.apple.com/WebX?1479.GazDasvyeKX.1.5999d[/url]
    9d9/10>

    FWIW, my B&W w/ Sonnet 500 G4 attached to Asant

    --
    ______B__a__r__b__a__r__o__s__s__a______ ;^{>
    Wayne B. Hewitt Encinitas, CA [email]whewittucsd.edu[/email]
    Barbarossa Guest

  7. #7

    Default Solution - Re: ethernet stopped working with upgrade to 10.2.8

    In article <230920031152054573%egrant_sbcglobal.net>,
    Ed Grant <egrant_sbcglobal.net> wrote:
    > I did the system upgrade last night and when I rebooted couldn't get
    > back on the DSL connection so I'm on the dial-up right now. Then did a
    > shut-down and restart. Same result. Looks like the computer is not
    > talking to the dsl modem although I have 4 green lights on teh modem.
    >
    > Anyone else have this problem?
    Barbarossa:

    Before upgrading, save this:

    AppleGMACEthernet.kext (ver. 1.2.4)

    from: System>Library>Extentions

    [If you have already upgraded, you will have to find a copy of
    this kext somewhere else.

    IF: you can boot into OS-9

    Then: put it on the Desktop of 9

    Then: Reboot into 9, and replace (ver. 1.3.0)
    with the saved (ver. 1.2.4).

    Then: Reboot into OS-X.

    IF: you cannot boot into OS-9, you will have to do this via the
    command line, or sudo, or some such.

    Please see:

    <[url]http://discussions.info.apple.com/WebX?1479.GazDasvyeKX.1.5999d[/url]
    9d9/10>

    Also today's: <http://www.macfixit.com/>

    FWIW, my B&W w/ Sonnet 500 G4 attached to Asante Router
    attached to antique Zenith cable modem here at work upgraded with
    no problems.

    --
    ______B__a__r__b__a__r__o__s__s__a______ ;^{>
    Wayne B. Hewitt Encinitas, CA [email]whewittucsd.edu[/email]
    Barbarossa Guest

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: November 29th, 01:39 PM
  2. #38816 [Opn]: PHP code that was working perfectly recently stopped working.
    By mtoohee at gmail dot com in forum PHP Programming
    Replies: 0
    Last Post: September 13th, 09:41 PM
  3. ASP stopped working in IIS 5
    By Ray at in forum ASP
    Replies: 1
    Last Post: July 31st, 07:24 PM
  4. My PE2 stopped working on my E-Mac
    By Chae Song in forum Adobe Photoshop Elements
    Replies: 9
    Last Post: July 30th, 04:24 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: July 24th, 01:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139