Professional Web Applications Themes

Festival and vchans - FreeBSD

I recently set "hw.snd.pcm0.vchans=4" on a FreeBSD 5.3 box and now when I try to get festival to speak I just get silence. I can play sound files with sox and if I copy a file to /dev/dsp I get noise as I would expect. Festival worked before I turned on virtual channels but now I get nothing. I have set festival's Audio_Method to freebsd16audio and that does not work. When I set it to netaudio I get what sounds like "slow motion" speaking. Has anyone seen/solved this before? -- Chad...

  1. #1

    Default Festival and vchans



    I recently set "hw.snd.pcm0.vchans=4" on a FreeBSD 5.3 box and now when
    I try to get festival to speak I just get silence. I can play sound
    files with sox and if I copy a file to /dev/dsp I get noise as I would
    expect. Festival worked before I turned on virtual channels but now I
    get nothing. I have set festival's Audio_Method to freebsd16audio and
    that does not work. When I set it to netaudio I get what sounds like
    "slow motion" speaking. Has anyone seen/solved this before?





    -- Chad

    Chad Albert Guest

  2. #2

    Default Re: Festival and vchans

    On Wed, Feb 16, 2005 at 11:41:16AM -0600, Chad Albert wrote:
    >
    >
    > I recently set "hw.snd.pcm0.vchans=4" on a FreeBSD 5.3 box and now when
    > I try to get festival to speak I just get silence. I can play sound
    > files with sox and if I copy a file to /dev/dsp I get noise as I would
    > expect. Festival worked before I turned on virtual channels but now I
    > get nothing. I have set festival's Audio_Method to freebsd16audio and
    > that does not work. When I set it to netaudio I get what sounds like
    > "slow motion" speaking. Has anyone seen/solved this before?
    >
    I'm not sure what your problem is. I have the same vchans setting and I
    use nasd as output method. It works fine. I use mwm voice by default.
    --
    Zeng Nan
    Simple is Beautiful.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    PGP Key: [url]http://hobbit.homeunix.org[/url]

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.4.0 (FreeBSD)

    iD8DBQFCFA56xFSvMHT0z4kRArSdAKCtnXTDsF7FQv9BNMSbnW 0HEYalsgCePvwI
    cG3yVpGn9KhxpBwEthuGyC8=
    =rdHX
    -----END PGP SIGNATURE-----

    Zeng Nan Guest

  3. #3

    Default RE: Festival and vchans

    OK, I have found that I am a tone deaf idiot. I have been
    troubleshooting festival all this time and found that when I play an mp3
    with sox it is playing in a low pitch also. When I originally tested it
    I only listened to the first few notes of a song then stopped it. It
    actually appears to be a problem with having vchans enabled. All sound
    seems to be playing in slow motion. Now maybe since I have identified
    the source correctly I can find a fix :-)



    -- Chad


    -----Original Message-----
    From: [email]owner-freebsd-questionsfreebsd.org[/email]
    [mailto:owner-freebsd-questionsfreebsd.org] On Behalf Of Zeng Nan
    Sent: Wednesday, February 16, 2005 9:25 PM
    To: [email]freebsd-questionsfreebsd.org[/email]
    Subject: Re: Festival and vchans

    On Wed, Feb 16, 2005 at 11:41:16AM -0600, Chad Albert wrote:
    >
    >
    > I recently set "hw.snd.pcm0.vchans=4" on a FreeBSD 5.3 box and now
    > when I try to get festival to speak I just get silence. I can play
    > sound files with sox and if I copy a file to /dev/dsp I get noise as I
    > would expect. Festival worked before I turned on virtual channels but
    > now I get nothing. I have set festival's Audio_Method to
    > freebsd16audio and that does not work. When I set it to netaudio I
    > get what sounds like "slow motion" speaking. Has anyone seen/solved
    this before?
    >
    I'm not sure what your problem is. I have the same vchans setting and I
    use nasd as output method. It works fine. I use mwm voice by default.
    --
    Zeng Nan
    Simple is Beautiful.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    PGP Key: [url]http://hobbit.homeunix.org[/url]
    Chad Albert Guest

Similar Threads

  1. Film Festival Award Font
    By CDH@adobeforums.com in forum Adobe Illustrator Macintosh
    Replies: 4
    Last Post: April 7th, 06:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139