Professional Web Applications Themes

havok problems - Macromedia Director 3D

Ive done this before but it was a while ago, I'm having problems creating the havok rigid bodies. It's pretty much just not creating the rigid bodies. I know it's not a problem with the 3D scene because the default create rigid body behaviors work. Any help would be appreciated. heres some code: property pSprite property pMember property pPlayer property pCamera property pHavok property pRBplayer property pForward on Beginsprite me pSprite = sprite(me.spritenum) pMember = pSprite.member pMember.resetworld() pCamera = pSprite.camera pPlayer = pmember.model("player") pHavok = pSprite.pHavok pForward = vector(0,1,0) repeat with pCount = pMember.model.count down to 1 pName = pMember.model[pCount].name ...

  1. #1

    Default havok problems

    Ive done this before but it was a while ago, I'm having problems creating
    the havok rigid bodies. It's pretty much just not creating the rigid
    bodies. I know it's not a problem with the 3D scene because the default
    create rigid body behaviors work. Any help would be appreciated.

    heres some code:
    property pSprite

    property pMember

    property pPlayer

    property pCamera

    property pHavok

    property pRBplayer

    property pForward

    on Beginsprite me

    pSprite = sprite(me.spritenum)

    pMember = pSprite.member

    pMember.resetworld()

    pCamera = pSprite.camera

    pPlayer = pmember.model("player")

    pHavok = pSprite.pHavok

    pForward = vector(0,1,0)


    repeat with pCount = pMember.model.count down to 1

    pName = pMember.model[pCount].name

    if pName <> "player" then

    pHavok.makeFixedRigidBody( pName, false )

    put pName

    end if

    end repeat


    pRBplayer = pHavok.makeMovableRigidBody( "player", 10, false )

    return me

    end beginsprite me



    Michael Voeller Guest

  2. #2

    Default Havok Problems

    I'm having trouble with Havok, it works in a file I create for a while, then it stops and I can't do anything with it. It doesn't generate lingo errors but hte stuff just doesn't execute, like it won't create any movable rigid bodys for example.

    I don't lnow wht causes it, I first noted that stuff wouldn't work in a parent scrpt that was trying to make a movablerigidbody, however this code worked put hk.rigidbody.count, which is why I knew it wasn't creating one (it put 0)


    Will Hogben webforumsuser@macromedia.com Guest

  3. #3

    Default Havok problems

    Hi there all,
    I am creating a race car game using havok for the chassis and the
    scenery objects, and the RaycastCar script for the wheels. However, I
    got this problem where after applying the RaycastCar script onto my 3d
    scene, the car starts to hiccup. I have never scene this before. What
    I have done so far is I tried looking to see if the car was colliding
    with anything by using the havok's collision list, but nothing was in
    the list. I then looked at the linearVelocity property and here it was
    showing a constant loop from vector(0, 0, 0) to an approximate
    vector(0, -0.598, 0). So in other words, the car would move forward a
    bit and then completely stop as if it was colliding with something.
    However, the collisionlist reported nothing. I also played with the
    time step and sub steps, but adjusting them did not stop the car
    fromhiccuping either. So does anyone know what is causing the car to
    hiccup?


    Roofy Guest

Similar Threads

  1. 2 Havok problems
    By Roofy in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 1
    Last Post: July 2nd, 05:54 PM
  2. Havok Physics is causing publishing problems in my file
    By CStudent in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 1
    Last Post: May 3rd, 02:39 AM
  3. Havok: MakeMovableRIgidBody problems
    By jrPace in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 1
    Last Post: July 4th, 08:45 PM
  4. Havok Collision Problems
    By Yardbird2K in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 4
    Last Post: May 7th, 11:16 AM
  5. Havok problems - rounding errors??
    By huscha webforumsuser@macromedia.com in forum Macromedia Director 3D
    Replies: 0
    Last Post: December 2nd, 10:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139