Professional Web Applications Themes

internet connection - Linux Setup, Configuration & Administration

"pppd 2.4.1 started by root, uid 0" "using interface ppp0" "connect ppp<->/dev/ttys1" "chap autentication failed" "connection terminated" exit and get error in a box that "pppd died unexpectedly" by the way i tried chap/pap, pap chap. same errors. even when in terminal mode i get the login and passwd, but it failed. can any one tell what should i do? thanks...

  1. #1

    Default internet connection

    "pppd 2.4.1 started by root, uid 0"
    "using interface ppp0"
    "connect ppp<->/dev/ttys1"
    "chap autentication failed"
    "connection terminated"
    exit

    and get error in a box that "pppd died unexpectedly"

    by the way i tried chap/pap, pap chap. same errors.
    even when in terminal mode i get the login and passwd, but it failed.
    can any one tell what should i do?
    thanks
    gamalt Guest

  2. #2

    Default Re: internet connection

    On 1 Oct 2003 20:45:37 -0700, gamalt <com> wrote: 

    There's a whole lot of stuff missing here

     

     
     


    On debian I have a file called /etc/chatscripts/provider, that looks like
    this:


    ABORT BUSY
    ABORT "NO CARRIER"
    ABORT VOICE
    ABORT "NO DIALTONE"
    "" ATZW2
    OK ATDTx
    ogin "myloginname"
    word \mypassowrd


    xx is the phone number with no dashes and no spaces.


    Does yours look like that, more-or-less?

    --
    Later, Alan C
    You can find my email address at the website: contact.html
    take control of your mailbox ----- elrav1 ----- http://tinyurl.com/l55a
    Alan Guest

  3. #3

    Default Re: internet connection

    In article <google.com>,
    com (gamalt) writes: 

    Use the debug option from pppd and check the what you use as user or name.
    Check also the password.
    In the syslogs you can read what happens.

    --
    MFG Gernot
    Gernot Guest

  4. #4

    Default Re: internet connection

    gamalt wrote:
     

    Sometimes, increasing delays can help..last tab of the modem settings where
    the command are listed : I ould increase the default 50msec to 75 or 100
    msec
    Hope it helps.

    alz Guest

Similar Threads

  1. No Internet Connection
    By jgram in forum Macromedia Flex General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: May 2nd, 04:25 PM
  2. Net connection without Internet connection whoas
    By calmchess333 in forum Macromedia Flash Flashcom
    Replies: 1
    Last Post: June 11th, 12:29 AM
  3. Internet Connection
    By larry in forum Macromedia Director Lingo
    Replies: 8
    Last Post: August 22nd, 09:31 AM
  4. Have internet connection but not workgroup connection.
    By Steve Winograd [MVP] in forum Windows Networking
    Replies: 2
    Last Post: July 18th, 10:01 PM
  5. Internet connection with no CD ROM
    By Robert in forum Windows Networking
    Replies: 0
    Last Post: July 1st, 01:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139