Professional Web Applications Themes

JET error in interdev debug only (DCOM error?) - ASP Database

hi, When I open the connection to a JET database, I get 80004005 "unknown error". I know, it's usually permission problem, but I added all users to the db directory, and have this error only if I debug the application: (environment: "celan" w2000prof, interdev server, all patches.) here are the steps from the begining to produce the symptoms: 1) I create "temp" directory under wwwroot, contains "temp.asp" and the mdb file. (TEST result in browser: successfully opens the db!) 2) right click in IIS mmc on "temp", select "Config server extensions", type the name as "temp". (TEST result in browser: ...

  1. #1

    Default JET error in interdev debug only (DCOM error?)

    hi,

    When I open the connection to a JET database, I get 80004005 "unknown
    error". I know, it's usually permission problem, but I added all users to
    the db directory, and have this error only if I debug the application:
    (environment: "celan" w2000prof, interdev server, all patches.)

    here are the steps from the begining to produce the symptoms:

    1) I create "temp" directory under wwwroot, contains "temp.asp" and the mdb
    file. (TEST result in browser: successfully opens the db!)

    2) right click in IIS mmc on "temp", select "Config server extensions", type
    the name as "temp". (TEST result in browser: successfully opens the db!)

    3) start Interdev. New project, connect to server, to "temp". Run with
    debug. Type the username and password to the login window first time
    (administrator, blank)
    TEST result in browser: Microsoft JET Database Engine (0x80004005) Unknown
    error. But debugging at least works:), i can watch variables, etc, just JET
    confused. Maybe also there are some permission problem? (I'm afraid not at
    file system level, because i tried everything. Maybe something in DCOM
    configuration?)

    As I installed Interdev Server, maybe debugger was set correctly, but I
    checked it by the article
    (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;258929) also, and
    found it OK.

    waiting your helps,
    Zoltan


    SÁRINGER Guest

  2. #2

    Default Re: JET error in interdev debug only (DCOM error?)

    here are the screenshots:

    www.optinfo.hu/helpme (debug error)

    Zoltan


    asdf Guest

  3. #3

    Default Re: JET error in interdev debug only (DCOM error?)

    As a test, try adding the IWAM user to the admin group.

    Jeff

    "SÁRINGER Zoltán" <hu> wrote in message
    news:#phx.gbl... 
    mdb 
    type 
    JET 


    Jeff Guest

  4. #4

    Default Re: JET error in interdev debug only (DCOM error?)

    I added IUSR_, IWAM_ to admin group, "of course", nothing happened.
    The problem's source exactly the process what interdev does when setup for
    debugging (creating component for the web application) Until this component
    exists, the error exists too, doesnt matter interdev runs or not.

    If I remove that component (in IIS, I remove the "application"), it will
    work again.

    Do you have some tips how to find out what are these changes?? (registry,
    file settings, i heard about some Norton's "tracker" product..)





    "Jeff Dillon" <com> az alábbiakat írta a
    következo üzenetben news:%phx.gbl... 
    message [/ref]
    to 
    > mdb 
    > type [/ref]
    Unknown 
    > JET [/ref]
    at [/ref]
    and 
    >
    >[/ref]


    asdf Guest

  5. #5

    Default solution


    Hello Jeff,

    you are right. when I deleted and RE-CREATED the component by Interdev
    (after I added all internet user to administrators), it worked.. thank you,
    this had took 2 days from my life.
    Zoltan


    "Jeff Dillon" <com> az alábbiakat írta a
    következo üzenetben news:%phx.gbl... 
    message [/ref]
    to 
    > mdb 
    > type [/ref]
    Unknown 
    > JET [/ref]
    at [/ref]
    and 
    >
    >[/ref]


    SÁRINGER Guest

  6. #6

    Default Re: solution

    It's not quite good idea to put IUSR or IWAM user to administrators group,
    concerning security.
    80004005 error might have to do something with permissions in registry.

    Dusan

    "SÁRINGER Zoltán" <hu> wrote in message
    news:%23ZZ$phx.gbl... 
    > message [/ref]
    > to 
    >> mdb 
    >> type [/ref]
    > Unknown 
    >> JET [/ref]
    > at [/ref]
    > and 
    >>
    >>[/ref]
    >
    >[/ref]


    Dusan Guest

  7. #7

    Default Re: JET error in interdev debug only (DCOM error?)

    Ok "of course" I was assuming the vid debugger or specific IIS application
    runs under the IWAM account, so it might be a permissions problem. I have
    other ideas to offer, but will pass at this point.

    Jeff

    "asdf" <hu> wrote in message
    news:phx.gbl... 
    component 
    > message [/ref]
    > to [/ref][/ref]
    the [/ref][/ref]
    extensions", [/ref][/ref]
    db!) [/ref]
    > Unknown [/ref][/ref]
    just [/ref][/ref]
    not [/ref][/ref]
    I [/ref]
    > and 
    > >
    > >[/ref]
    >
    >[/ref]


    Jeff Guest

  8. #8

    Default Re: solution

    Agreed, and why I said "as a test". It simply and quickly determines if it
    is a permissions problem, you then remove the account from the admin group,
    and act accordingly.

    "Dusan Kosaric" <com> wrote in message
    news:rt%Yc.2087$siol.net... 
    > > message [/ref][/ref]
    users [/ref][/ref]
    application: [/ref][/ref]
    the [/ref][/ref]
    extensions", [/ref][/ref]
    with 
    > > Unknown [/ref][/ref]
    just [/ref][/ref]
    not [/ref][/ref]
    DCOM [/ref][/ref]
    I [/ref][/ref]
    also, 
    > >
    > >[/ref]
    >
    >[/ref]


    Jeff Guest

Similar Threads

  1. Error while trying to debug
    By Guest in forum ASP.NET Security
    Replies: 2
    Last Post: March 21st, 11:33 AM
  2. Intermiten DCOM error 10010 with out-process application on IIS 6
    By Marc-André Dupras in forum ASP Components
    Replies: 0
    Last Post: November 5th, 03:44 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: August 15th, 04:07 PM
  4. Debug error message
    By John Black in forum ASP.NET General
    Replies: 0
    Last Post: July 25th, 07:00 PM
  5. dcom error
    By dirvin in forum Windows Networking
    Replies: 1
    Last Post: July 5th, 12:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139