Packages processed: 2 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed same problem :( regards Alex On Tue, 15 Mar 2005 14:00:17 -0800 Kent Stewart wrote: [ref] > On Tuesday 15 March 2005 05:38 am, Alex Shaw wrote:[ref] > > Hi, > > > > I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is this: > > > > cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit -Wreturn-type > > -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat -Wchar-subscripts > > -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow -Wpointer-arith -Wcast-align > > -Wwrite-strings -Waggregate-return -Wstrict-prototypes > > -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls -o > > .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so -lz > > -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so: > > undefined reference to `__signbit' > > gmake[3]: *** [xpath1] Error 1 > > gmake[3]: Leaving directory > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples' > > gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1 > > gmake[2]: Leaving directory > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc' gmake[1]: *** > > [all-recursive] Error 1 > > gmake[1]: Leaving directory > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18' gmake: *** [all] > > Error 2 > > *** Error code 2 > > > > Ive tried compiling several different versions of libxml all produce > > the same error. I contacted the xml list for libxml2 and have been > > directed towards os help with the compiler, apperntly the compiler > > includes are not in sync with the installed libc. I know compat4x was > > installed recently and dont know if this has and relation. > > > > I have included the text of the conversation on the libxml list for > > reference, Ideally I need to get this back up so i can get php-xml to > > run. Any suggestions here would be useful as I am out of my depth > > when it come to compilers and how they work. > > > > unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im away on a > > busiessness trip about 10000 miles from the server :(, so any > > solution that might be a temporary fix till i can get back next week > > would be a start > > > > Also worth noting I complied a "hello world" app to test gcc and it > > worked.... dont know how much this will help.[/ref] > > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see your > problem. I would suspect that you have a dependancy out of date. I > don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF it fails, it > will leave the old version installed. > > Kent >[ref] > > > > Regards > > > > Alex[/ref] > > -- > Kent Stewart > Richland, WA > > http://users.owt.com/kstewart/index.html >[/ref] -- Alex Shaw Technical Manager BulletOnline www.bulletonline.com +44(0)2088343442 +44(0)7790744560 [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => <1110936244.00258449.1110924602@10.7.7.3> [ref] => <1110936194.00258427.1110923401@10.7.7.3> <200503151400.17350.kstewart@owt.com> [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Alex [ip] => alex.shaw@bulle [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 3 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> Packages processed: 2 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed > > > > same problem :( > > > > regards > > > > Alex > > > > > > > > > > > > > > On Tue, 15 Mar 2005 14:00:17 -0800 > > > > Kent Stewart wrote:[ref] > > > On Tuesday 15 March 2005 05:38 am, Alex Shaw wrote: > > > > Hi, > > > > > > > > I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is > > > > this: > > > > > > > > cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit > > > > -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat > > > > -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow > > > > -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return > > > > -Wstrict-prototypes > > > > -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls > > > > -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so > > > > -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib > > > > ../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit' > > > > gmake[3]: *** [xpath1] Error 1 > > > > gmake[3]: Leaving directory > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples' > > > > gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1 > > > > gmake[2]: Leaving directory > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc' gmake[1]: > > > > *** [all-recursive] Error 1 > > > > gmake[1]: Leaving directory > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18' gmake: *** > > > > [all] Error 2 > > > > *** Error code 2 > > > > > > > > Ive tried compiling several different versions of libxml all > > > > produce the same error. I contacted the xml list for libxml2 and > > > > have been directed towards os help with the compiler, apperntly > > > > the compiler includes are not in sync with the installed libc. I > > > > know compat4x was installed recently and dont know if this has > > > > and relation. > > > > > > > > I have included the text of the conversation on the libxml list > > > > for reference, Ideally I need to get this back up so i can get > > > > php-xml to run. Any suggestions here would be useful as I am out > > > > of my depth when it come to compilers and how they work. > > > > > > > > unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im away > > > > on a busiessness trip about 10000 miles from the server :(, so > > > > any solution that might be a temporary fix till i can get back > > > > next week would be a start > > > > > > > > Also worth noting I complied a "hello world" app to test gcc and > > > > it worked.... dont know how much this will help. > > > > > > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see > > > your problem. I would suspect that you have a dependancy out of > > > date. I don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF > > > it fails, it will leave the old version installed. > > > > > > Kent > > > > > > > Regards > > > > > > > > Alex > > > > > > -- > > > Kent Stewart > > > Richland, WA > > > > > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref][/ref] > > -- > Kent Stewart > Richland, WA > > http://users.owt.com/kstewart/index.html >[/ref] -- Alex Shaw Technical Manager BulletOnline www.bulletonline.com +44(0)2088343442 +44(0)7790744560 [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => <1110936286.00258462.1110925801@10.7.7.3> [ref] => <1110936194.00258427.1110923401@10.7.7.3> <1110936249.00258442.1110924602@10.7.7.3> <1110936244.00258449.1110924602@10.7.7.3> <1110936275.00258458.1110925801@10.7.7.3> [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Alex [ip] => alex.shaw@bulle [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 4 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> Packages processed: 2 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed > > same problem :( > > regards > > Alex > > > > > > > On Tue, 15 Mar 2005 14:00:17 -0800 > > Kent Stewart wrote:[ref] > > On Tuesday 15 March 2005 05:38 am, Alex Shaw wrote:[ref] > > > Hi, > > > > > > I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is > > > this: > > > > > > cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit > > > -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat > > > -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow > > > -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return > > > -Wstrict-prototypes > > > -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls > > > -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so > > > -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib > > > ../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit' > > > gmake[3]: *** [xpath1] Error 1 > > > gmake[3]: Leaving directory > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples' > > > gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1 > > > gmake[2]: Leaving directory > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc' gmake[1]: > > > *** [all-recursive] Error 1 > > > gmake[1]: Leaving directory > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18' gmake: *** > > > [all] Error 2 > > > *** Error code 2 > > > > > > Ive tried compiling several different versions of libxml all > > > produce the same error. I contacted the xml list for libxml2 and > > > have been directed towards os help with the compiler, apperntly > > > the compiler includes are not in sync with the installed libc. I > > > know compat4x was installed recently and dont know if this has > > > and relation. > > > > > > I have included the text of the conversation on the libxml list > > > for reference, Ideally I need to get this back up so i can get > > > php-xml to run. Any suggestions here would be useful as I am out > > > of my depth when it come to compilers and how they work. > > > > > > unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im away > > > on a busiessness trip about 10000 miles from the server :(, so > > > any solution that might be a temporary fix till i can get back > > > next week would be a start > > > > > > Also worth noting I complied a "hello world" app to test gcc and > > > it worked.... dont know how much this will help.[/ref] > > > > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see > > your problem. I would suspect that you have a dependancy out of > > date. I don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF > > it fails, it will leave the old version installed. > > > > Kent > >[ref] > > > Regards > > > > > > Alex[/ref] > > > > -- > > Kent Stewart > > Richland, WA > > > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref][/ref] -- Kent Stewart Richland, WA http://users.owt.com/kstewart/index.html [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => <1110936275.00258458.1110925801@10.7.7.3> [ref] => <1110936194.00258427.1110923401@10.7.7.3> <1110936249.00258442.1110924602@10.7.7.3> <1110936244.00258449.1110924602@10.7.7.3> [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Kent [ip] => kstewart@owt.co [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 7 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> Packages processed: 2 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 > > > failed > > > > > > same problem :( > > > > > > regards > > > > > > Alex > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > On Tue, 15 Mar 2005 14:00:17 -0800 > > > > > > Kent Stewart wrote: > > > > On Tuesday 15 March 2005 05:38 am, Alex Shaw wrote: > > > > > Hi, > > > > > > > > > > I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error > > > > > is this: > > > > > > > > > > cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit > > > > > -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat > > > > > -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow > > > > > -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings > > > > > -Waggregate-return -Wstrict-prototypes > > > > > -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline > > > > > -Wredundant-decls -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib > > > > > ../../.libs/libxml2.so -lz -liconv -lm -Wl,--rpath > > > > > -Wl,/usr/local/lib > > > > > ../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit' > > > > > gmake[3]: *** [xpath1] Error 1 > > > > > gmake[3]: Leaving directory > > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples > > > > >' gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1 > > > > > gmake[2]: Leaving directory > > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc' > > > > > gmake[1]: *** [all-recursive] Error 1 > > > > > gmake[1]: Leaving directory > > > > > `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18' gmake: *** > > > > > [all] Error 2 > > > > > *** Error code 2 > > > > > > > > > > Ive tried compiling several different versions of libxml all > > > > > produce the same error. I contacted the xml list for libxml2 > > > > > and have been directed towards os help with the compiler, > > > > > apperntly the compiler includes are not in sync with the > > > > > installed libc. I know compat4x was installed recently and > > > > > dont know if this has and relation. > > > > > > > > > > I have included the text of the conversation on the libxml > > > > > list for reference, Ideally I need to get this back up so i > > > > > can get php-xml to run. Any suggestions here would be useful > > > > > as I am out of my depth when it come to compilers and how > > > > > they work. > > > > > > > > > > unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im > > > > > away on a busiessness trip about 10000 miles from the server > > > > > :(, so any solution that might be a temporary fix till i can > > > > > get back next week would be a start > > > > > > > > > > Also worth noting I complied a "hello world" app to test gcc > > > > > and it worked.... dont know how much this will help. > > > > > > > > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see > > > > your problem. I would suspect that you have a dependancy out of > > > > date. I don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. > > > > IF it fails, it will leave the old version installed. > > > > > > > > Kent > > > > > > > > > Regards > > > > > > > > > > Alex > > > > > > > > -- > > > > Kent Stewart > > > > Richland, WA > > > > > > > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref] > > > > -- > > Kent Stewart > > Richland, WA > > > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref][/ref] -- Kent Stewart Richland, WA http://users.owt.com/kstewart/index.html [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => <1110936314.00258471.1110925980@10.7.7.3> [ref] => <1110936194.00258427.1110923401@10.7.7.3> <1110936275.00258458.1110925801@10.7.7.3> <1110936286.00258462.1110925801@10.7.7.3> [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Kent [ip] => kstewart@owt.co [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 8 [islastshown] => 1 [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> libxml2 complier - FreeBSD

libxml2 complier - FreeBSD

Hi, I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is this: cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib .../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit' gmake[3]: *** [xpath1] Error 1 gmake[3]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples' gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1 gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc' gmake[1]: *** [all-recursive] Error 1 gmake[1]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18' gmake: *** [all] Error 2 *** Error code 2 Ive tried compiling several different versions of libxml all ...

  1. #1

    Default libxml2 complier

    Hi,

    I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is this:

    cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib
    .../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit'
    gmake[3]: *** [xpath1] Error 1
    gmake[3]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples'
    gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc'
    gmake[1]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[1]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18'
    gmake: *** [all] Error 2
    *** Error code 2

    Ive tried compiling several different versions of libxml all produce the same error. I contacted the xml list for libxml2 and have been directed towards os help with the compiler, apperntly the compiler includes are not in sync with the installed libc. I know compat4x was installed recently and dont know if this has and relation.

    I have included the text of the conversation on the libxml list for reference, Ideally I need to get this back up so i can get php-xml to run. Any suggestions here would be useful as I am out of my depth when it come to compilers and how they work.

    unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im away on a busiessness trip about 10000 miles from the server :(, so any solution that might be a temporary fix till i can get back next week would be a start


    Regards

    Alex


    --
    Alex Shaw

    Alex Guest

  2. #2

    Default libxml2 complier



    Hi,

    I have a problem compiling libxml2 from the ports. the error is this:

    cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib
    .../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit'
    gmake[3]: *** [xpath1] Error 1
    gmake[3]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples'
    gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc'
    gmake[1]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[1]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18'
    gmake: *** [all] Error 2
    *** Error code 2

    Ive tried compiling several different versions of libxml all produce the same error. I contacted the xml list for libxml2 and have been directed towards os help with the compiler, apperntly the compiler includes are not in sync with the installed libc. I know compat4x was installed recently and dont know if this has and relation.

    I have included the text of the conversation on the libxml list for reference, Ideally I need to get this back up so i can get php-xml to run. Any suggestions here would be useful as I am out of my depth when it come to compilers and how they work.

    unfortuantly rebuilding the box is out of the question, im away on a busiessness trip about 10000 miles from the server :(, so any solution that might be a temporary fix till i can get back next week would be a start

    Also worth noting I complied a "hello world" app to test gcc and it worked.... dont know how much this will help.

    Regards

    Alex
    --
    Alex Shaw

     

    paphio:~/XML -> grep __signbit *.c
    paphio:~/XML -> grep __signbit *.c include/libxml/*.h
    paphio:~/XML ->

    Somehow your system or compiler includes are not in synch with your
    installed libc, sounds bad, but you're right it doesn't sound like a
    libxml2 problem.
    The great thing about those systems where everybody recompiles locally is
    that you don't have the same system as your neighbour, this is also its
    main drawback, you're on your own to debug the problem...
    Alex Guest

  3. #3

    Default Re: libxml2 complier

    thanks for this ... i ran portupgrade -Rf libxml2

    after a little time it returned the following

    cc -O -pipe -pedantic -W -Wformat -Wunused -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wcomment -Wtrigraphs -Wformat -Wchar-subscripts -Wuninitialized -Wparentheses -Wshadow -Wpointer-arith -Wcast-align -Wwrite-strings -Waggregate-return -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Winline -Wredundant-decls -o .libs/xpath1 xpath1.o -L/usr/local/lib ../../.libs/libxml2.so -lz -liconv -lm -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/lib
    .../../.libs/libxml2.so: undefined reference to `__signbit'
    gmake[3]: *** [xpath1] Error 1
    gmake[3]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc/examples'
    gmake[2]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18/doc'
    gmake[1]: *** [all-recursive] Error 1
    gmake[1]: Leaving directory `/usr/ports/textproc/libxml2/work/libxml2-2.6.18'
    gmake: *** [all] Error 2
    *** Error code 2

    Stop in /usr/ports/textproc/libxml2.
    ** Command failed [exit code 1]: /usr/bin/script -qa /tmp/portupgrade2791.2 make** Fix the problem and try again.
    ** Listing the failed packages (*:skipped / !:failed)
    ! textproc/libxml2 (libxml2-2.6.13) (linker error)
    ---> Packages processed: 2 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed

    same problem :(

    regards

    Alex






    On Tue, 15 Mar 2005 14:00:17 -0800
    Kent Stewart <com> wrote:
     
    >
    > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see your
    > problem. I would suspect that you have a dependancy out of date. I
    > don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF it fails, it
    > will leave the old version installed.
    >
    > Kent

    >
    > --
    > Kent Stewart
    > Richland, WA
    >
    > http://users.owt.com/kstewart/index.html
    >[/ref]


    --
    Alex Shaw
    Technical Manager
    BulletOnline

    www.bulletonline.com
    +44(0)2088343442
    +44(0)7790744560

    Alex Guest

  4. #4

    Default Re: libxml2 complier

    I am using 5.3 .... I did however recently install compat4x ... could that be related ?

    On Tue, 15 Mar 2005 14:22:31 -0800
    Kent Stewart <com> wrote:
     
    >
    > What version of FreeBSD are you running? Could you be using a version
    > that is too old?
    >
    > Kent [/ref]
    >
    > --
    > Kent Stewart
    > Richland, WA
    >
    > http://users.owt.com/kstewart/index.html
    >[/ref]


    --
    Alex Shaw
    Technical Manager
    BulletOnline

    www.bulletonline.com
    +44(0)2088343442
    +44(0)7790744560

    Alex Guest

  5. #5

    Default Re: libxml2 complier

    Finally ive managed to solve this problem by copying /usr/lib/libm.so.3 from the backup server onto the corrupt box. this fixed all the problems i was having ......(why oh why didnt I try this earlier)

    my only problem now is I cant understand why this file may have been changed. The last thing done before the failure was to install compat4x from the ports. Can anyone help me understand what happened or how this file was replaced, my understanding is that ports stuff is installed into /

    regards

    Alex


    On Tue, 15 Mar 2005 13:38:34 +0000
    Alex Shaw <com> wrote:
     
    >
    > paphio:~/XML -> grep __signbit *.c
    > paphio:~/XML -> grep __signbit *.c include/libxml/*.h
    > paphio:~/XML ->
    >
    > Somehow your system or compiler includes are not in synch with your
    > installed libc, sounds bad, but you're right it doesn't sound like a
    > libxml2 problem.
    > The great thing about those systems where everybody recompiles locally is
    > that you don't have the same system as your neighbour, this is also its
    > main drawback, you're on your own to debug the problem...
    > _______________________________________________
    > org mailing list
    > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
    > To unsubscribe, send any mail to "org"
    >[/ref]



    Alex Guest

  6. #6

    Default Re: libxml2 complier

    On Tuesday 15 March 2005 05:38 am, Alex Shaw wrote: 

    FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see your
    problem. I would suspect that you have a dependancy out of date. I
    don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF it fails, it
    will leave the old version installed.

    Kent
     

    --
    Kent Stewart
    Richland, WA

    http://users.owt.com/kstewart/index.html
    Kent Guest

  7. #7

    Default Re: libxml2 complier

    On Tuesday 15 March 2005 06:08 am, Alex Shaw wrote: 

    What version of FreeBSD are you running? Could you be using a version
    that is too old?

    Kent 
    > >
    > > FWIW, I have rebuilt in on 4-stable and 5-stable and didn't see
    > > your problem. I would suspect that you have a dependancy out of
    > > date. I don't think a "portugrade -Rf libxml2" would take long. IF
    > > it fails, it will leave the old version installed.
    > >
    > > Kent
    > > 
    > >
    > > --
    > > Kent Stewart
    > > Richland, WA
    > >
    > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref][/ref]

    --
    Kent Stewart
    Richland, WA

    http://users.owt.com/kstewart/index.html
    Kent Guest

  8. #8

    Default Re: libxml2 complier

    On Tuesday 15 March 2005 06:22 am, Alex Shaw wrote: 

    No idea on that. I also have compat4x installed on 5.4-PRERELEASE. Did
    you add it in the kernel or as the port. I just noticed that I added
    the port.

    Kent
     
    > >
    > > What version of FreeBSD are you running? Could you be using a
    > > version that is too old?
    > >
    > > Kent
    > > 
    > >
    > > --
    > > Kent Stewart
    > > Richland, WA
    > >
    > > http://users.owt.com/kstewart/index.html[/ref][/ref]

    --
    Kent Stewart
    Richland, WA

    http://users.owt.com/kstewart/index.html
    Kent Guest

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: November 7th, 03:19 PM
  2. libxml2
    By fuzzy!! in forum PERL Modules
    Replies: 1
    Last Post: October 20th, 11:55 PM
  3. XML::LibXML and Libxml2
    By Jean-Francois BARTEAU in forum PERL Modules
    Replies: 2
    Last Post: December 12th, 05:44 AM
  4. expath vs libxml2
    By laura in forum PHP Development
    Replies: 1
    Last Post: July 23rd, 01:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •