Professional Web Applications Themes

Major Load Problem - Adobe Photoshop Elements

I've just bought Elements 2.0, it installed fine, but I can't get it to load or run, when it starts to load up I get a Blue Screen with the following error message:- A Fatal Exception OE has occurred at 0028C02A20CC in VXD VWIN32 (05) +00000BF4. The current application will be terminated. I am running Win 98SE 248Mb of Ram and a 20Gb Hard Drive, also have Norton System Works, Norotn Internet Security & AutoCAD 2000Lti installed. Anybody else experienced this problem and if so do you know what the solution is? Cheers. Kev....

  1. #1

    Default Major Load Problem

    I've just bought Elements 2.0, it installed fine, but I can't get it to load or run, when it starts to load up I get a Blue Screen with the following error message:-

    A Fatal Exception OE has occurred at 0028C02A20CC in VXD VWIN32 (05) +00000BF4. The current application will be terminated.

    I am running Win 98SE 248Mb of Ram and a 20Gb Hard Drive, also have Norton System Works, Norotn Internet Security & AutoCAD 2000Lti installed. Anybody else experienced this problem and if so do you know what the solution is?

    Cheers.

    Kev.
    Kevin Kendal Guest

  2. #2

    Default Re: Major Load Problem

    Kevin, you said the magic word: Norton. Many installers of PE have had
    trouble when installing with Norton stuff running. You might want to try
    disconnecting from the 'Net, turning off Norton Internet Security and NAV
    and give it another go. Once it's installed, you can restart Norton without
    any trouble. I have NAV and NIS running with PE 2 - they get along fine
    after installation.

    Chuck


    Chuck Snyder Guest

  3. #3

    Default Re: Major Load Problem

    Hi Chuck, Thanks for that, I'll give it a go, hopefully it will resolve the issue. Cheers! Kev.
    Kevin Kendal Guest

  4. #4

    Default Re: Major Load Problem

    Hi Chuck, I tried uninstalling PE 2.0 and then reinstalling with Norton disabled, all installed fine and for about half an hour I could actually use the program. Only problem is that I started up my machine today, tried to load PE and now have the same problem again. Is it worth uninstalling the Norton software completely if this is the cause of the problem? And if so, what Security packages does PE work with without problems? Cheers. Kev.
    Kevin Kendal Guest

  5. #5

    Default Re: Major Load Problem

    Kev, I'm really sorry to hear you're still having that problem, even after
    an apparently successful install. I believe several of the folks here have
    used McAfee anti-virus products successfully; hopefully they'll chime in
    with their experiences...

    Chuck


    Chuck Snyder Guest

  6. #6

    Default Re: Major Load Problem

    Kev,

    I also have NAV and NPF and haven't had a conflict with PSE. I wonder if it might be a specific version of these programs which fight. Prior to install, I told the two Nortons not to load at startup, I rebooted, installed, reinstated the Nortons to load next time and rebooted once again. They are always running as I use PSE, I don't bother to disable them, but perhaps having a lot of RAM (1gig) accommodates all of them. The Nortons are version 2003.

    Have you tried deleting the preferences folder for PSE? It is worth a shot. An unistall does not erase it. Hold down the shift/alt/ctrl keys immediately after you launch PSE, answer yes to the dialog box and let it load.

    When you get it running again, go to preferences and tell it to NEVER check for updates on the net, can cause problems and there aren't any anyway.

    Keep us posted on your success.

    Nancy
    Nancy S Guest

Similar Threads

  1. major problem with web service on SOME machines
    By vader in forum ASP.NET Web Services
    Replies: 2
    Last Post: May 25th, 12:36 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: October 28th, 04:16 PM
  3. HELP!!!...major problem
    By Bob Lishman in forum Macromedia Flash Sitedesign
    Replies: 2
    Last Post: September 29th, 10:30 AM
  4. QT3Asset.x32 - major problem!
    By trumperbell2 webforumsuser@macromedia.com in forum Macromedia Director Basics
    Replies: 4
    Last Post: August 15th, 07:35 PM
  5. Major problem with treeview
    By Rick Delorme in forum ASP.NET General
    Replies: 0
    Last Post: July 17th, 02:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139