Professional Web Applications Themes

make modules_install problems - Linux Setup, Configuration & Administration

G'day all, I've tried building kernel 2.4.21 and it all compiled dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a plethora of undefined symbols, despite having done the whole "make clean; make mrproper" sequence and having requested module support when running xconfig. To check whether this was a problem specific to 2.4.21 I tried building a version of 2.4.18 with similar results; one example of the sort of output I get from make modules_install is: depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.18test/kernel/arch/i386/kernel/cpuid.o depmod: smp_call_function_Rsmp_0014bfd1 depmod: unregister_chrdev_Rsmp_c192d491 depmod: cpu_online_map_Rsmp_c0aa8a72 depmod: printk_Rsmp_1b7d4074 depmod: register_chrdev_Rsmp_fd911478 depmod: cpu_data_Rsmp_d3b73c3cd Saying that, the kernels ...

  1. #1

    Default make modules_install problems

    G'day all, I've tried building kernel 2.4.21 and it all compiled
    dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    plethora of undefined symbols, despite having done the whole "make
    clean; make mrproper" sequence and having requested module support when
    running xconfig. To check whether this was a problem specific to 2.4.21
    I tried building a version of 2.4.18 with similar results; one example
    of the sort of output I get from make modules_install is:

    depmod: *** Unresolved symbols in
    /lib/modules/2.4.18test/kernel/arch/i386/kernel/cpuid.o
    depmod: smp_call_function_Rsmp_0014bfd1
    depmod: unregister_chrdev_Rsmp_c192d491
    depmod: cpu_online_map_Rsmp_c0aa8a72
    depmod: printk_Rsmp_1b7d4074
    depmod: register_chrdev_Rsmp_fd911478
    depmod: cpu_data_Rsmp_d3b73c3cd

    Saying that, the kernels that get built into bzImage actually boot up
    correctly, but unsurprisingly module functionality is lacking. I'm
    probably doing something silly and I'd be much obliged if anyone can
    point out to me the error of my ways.

    Cheers,

    m

    ps. I'm compiling with gcc 3.2.2, configured with:

    --enable-languages=c,c++,f77,java --enable-libgcj --enable-threads=posix
    --with-system-zlib --enable-nls
    --enable-interpreter --enable-shared --enable-haifa
    Thread model: posix

    --
    To reply to me replace nospamnospam with mcal00esc in my address

    Mark Guest

  2. #2

    Default Re: make modules_install problems

    Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    > dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    > plethora of undefined symbols,
    But did you issued the "make modules" before?

    Davide
    davide@yahoo.com Guest

  3. #3

    Default Re: make modules_install problems

    [email]davide[/email] wrote in message news:<bf1bdv$9vips$3ID-18487.news.uni-berlin.de>...
    > Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    > > dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    > > plethora of undefined symbols,
    >
    > But did you issued the "make modules" before?
    >
    > Davide
    Yes, I'd gone through the process a couple of times, but at the
    beginning of each one I'd delete the /lib/modules/<relevant build>
    directory tree. After that I'd always follow the build sequence in
    strict order, i.e. "make clean; make mrproper; make xconfig; make dep;
    make bzImage; make modules" and then "make modules_install".

    I hope this helps you help me :-)

    Cheers,

    Mark
    Mark Guest

  4. #4

    Default Re: make modules_install problems

    On 16 Jul 2003 00:40:54 -0700, Mark <m_c_001hotmail.com> wrote:
    > [email]davide[/email] wrote in message news:<bf1bdv$9vips$3ID-18487.news.uni-berlin.de>...
    >> Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    >> > dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    >> > plethora of undefined symbols,
    >>
    >> But did you issued the "make modules" before?
    >
    > Yes, I'd gone through the process a couple of times, but at the
    > beginning of each one I'd delete the /lib/modules/<relevant build>
    > directory tree. After that I'd always follow the build sequence in
    > strict order, i.e. "make clean; make mrproper; make xconfig; make dep;
    > make bzImage; make modules" and then "make modules_install".
    >
    > I hope this helps you help me :-)
    Me too, because I've been having the same problem. It's very annoying to
    have no sound and no ethernet, and all these dratted modprobe errors!


    -Laurel
    Laurel Amberdine Guest

  5. #5

    Default Re: make modules_install problems

    H Laurel,

    I solved my problem by upgrading to the latest versions of binutils and
    modutils (versions 2.14.90.0.4.1 and 2.4.25 respectively). I'm not sure
    if the binutils was strictly necessary, but it now all builds and links
    correctly without any gripes from depmod.

    I hope this helps you!

    Cheers,

    Mark

    Laurel Amberdine wrote:
    >On 16 Jul 2003 00:40:54 -0700, Mark <m_c_001hotmail.com> wrote:
    >
    >
    >>davide wrote in message news:<bf1bdv$9vips$3ID-18487.news.uni-berlin.de>...
    >>
    >>
    >>>Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    >>>
    >>>
    >>>>dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    >>>>plethora of undefined symbols,
    >>>>
    >>>>
    >>>But did you issued the "make modules" before?
    >>>
    >>>
    >>Yes, I'd gone through the process a couple of times, but at the
    >>beginning of each one I'd delete the /lib/modules/<relevant build>
    >>directory tree. After that I'd always follow the build sequence in
    >>strict order, i.e. "make clean; make mrproper; make xconfig; make dep;
    >>make bzImage; make modules" and then "make modules_install".
    >>
    >>I hope this helps you help me :-)
    >>
    >>
    >
    >Me too, because I've been having the same problem. It's very annoying to
    >have no sound and no ethernet, and all these dratted modprobe errors!
    >
    >
    >-Laurel
    >
    >
    --
    To reply to me replace nospamnospam with mcal00esc in my address



    Mark Guest

  6. #6

    Default Re: make modules_install problems

    H Laurel,

    I solved my problem by upgrading to the latest versions of binutils and
    modutils (versions 2.14.90.0.4.1 and 2.4.25 respectively). I'm not sure
    if the binutils was strictly necessary, but it now all builds and links
    correctly without any gripes from depmod.

    I hope this helps you!

    Cheers,

    Mark

    Laurel Amberdine wrote:
    >On 16 Jul 2003 00:40:54 -0700, Mark <m_c_001hotmail.com> wrote:
    >
    >
    >>davide wrote in message news:<bf1bdv$9vips$3ID-18487.news.uni-berlin.de>...
    >>
    >>
    >>>Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    >>>
    >>>
    >>>>dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    >>>>plethora of undefined symbols,
    >>>>
    >>>>
    >>>But did you issued the "make modules" before?
    >>>
    >>>
    >>Yes, I'd gone through the process a couple of times, but at the
    >>beginning of each one I'd delete the /lib/modules/<relevant build>
    >>directory tree. After that I'd always follow the build sequence in
    >>strict order, i.e. "make clean; make mrproper; make xconfig; make dep;
    >>make bzImage; make modules" and then "make modules_install".
    >>
    >>I hope this helps you help me :-)
    >>
    >>
    >
    >Me too, because I've been having the same problem. It's very annoying to
    >have no sound and no ethernet, and all these dratted modprobe errors!
    >
    >
    >-Laurel
    >
    >
    --
    To reply to me replace nospamnospam with mcal00esc in my address



    Mark Guest

  7. #7

    Default Re: make modules_install problems

    H Laurel,

    I solved my problem by upgrading to the latest versions of binutils and
    modutils (versions 2.14.90.0.4.1 and 2.4.25 respectively). I'm not sure
    if the binutils was strictly necessary, but it now all builds and links
    correctly without any gripes from depmod.

    I hope this helps you!

    Cheers,

    Mark

    Laurel Amberdine wrote:
    >On 16 Jul 2003 00:40:54 -0700, Mark <m_c_001hotmail.com> wrote:
    >
    >
    >>davide wrote in message news:<bf1bdv$9vips$3ID-18487.news.uni-berlin.de>...
    >>
    >>
    >>>Mark <nospamnospam.cam.ac.uk> wrote:
    >>>
    >>>
    >>>>dandily, until I got to issue make modules_install. I then got a
    >>>>plethora of undefined symbols,
    >>>>
    >>>>
    >>>But did you issued the "make modules" before?
    >>>
    >>>
    >>Yes, I'd gone through the process a couple of times, but at the
    >>beginning of each one I'd delete the /lib/modules/<relevant build>
    >>directory tree. After that I'd always follow the build sequence in
    >>strict order, i.e. "make clean; make mrproper; make xconfig; make dep;
    >>make bzImage; make modules" and then "make modules_install".
    >>
    >>I hope this helps you help me :-)
    >>
    >>
    >
    >Me too, because I've been having the same problem. It's very annoying to
    >have no sound and no ethernet, and all these dratted modprobe errors!
    >
    >
    >-Laurel
    >
    >
    --
    To reply to me replace nospamnospam with mcal00esc in my address



    Mark Guest

  8. #8

    Default Re: make modules_install problems

    Mark wrote:
    > I solved my problem by upgrading to the latest versions of binutils and
    > modutils (versions 2.14.90.0.4.1 and 2.4.25 respectively). I'm not sure
    > if the binutils was strictly necessary, but it now all builds and links
    > correctly without any gripes from depmod.
    I agree.
    I think it's always best to update software according to the advice
    in /usr/src/linux/Doentation/Changes .
    At least then you know it's not the cause of your problems.

    --
    Timothy Murphy
    e-mail: [email]timbirdsnest.maths.tcd.ie[/email]
    tel: +353-86-233 6090
    s-mail: School of Mathematics, Trinity College, Dublin 2, Ireland
    Timothy Murphy Guest

Similar Threads

  1. problems to make a setup with distiller object
    By Arne_Wendt@adobeforums.com in forum Adobe Acrobat SDK
    Replies: 12
    Last Post: July 6th, 11:03 AM
  2. i really wana make flash which prog do i download? andhow do i make it?
    By bob dole rules!!!!! in forum Macromedia Flash Flashcom
    Replies: 2
    Last Post: January 14th, 07:26 PM
  3. perl SAP RFC SDK make problems in fedora
    By thulsa.doom@gmail.com in forum PERL Modules
    Replies: 1
    Last Post: December 2nd, 11:19 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: January 27th, 05:13 AM
  5. Having problems with an IF statement, just doesn't make sense
    By Nadim Attari in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: July 7th, 12:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139