tune parameters) #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they work): SEMMAP 100 SEMMNI 100 SEMMNU 100 Relink, reboot and give it another shot. Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga which makes a dos vga image using your actual video card bios, instead of the generic video bios included with merge. Bob [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => [ref] => [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Bob Bailin [ip] => 72027.3605@comp [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 8 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> tune > parameters) > > #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they > work): > > SEMMAP 100 > SEMMNI 100 > SEMMNU 100[/quote] Done [quote] > Relink, reboot and give it another shot.[/quote] Done [quote] > Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga > which makes a dos vga image using your actual video card bios, > instead of the generic video bios included with merge.[/quote] I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information and messages show up (I would consider this normal) but it never finishes, I had to use to abort it. unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :) Any idea here? I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed anymore with SCO. Installation procedures that don't work, TA searches that can't find known TA's. Grrrrr. Thanks for your help. Marc [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => [ref] => [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Marc Champagne [ip] => news@ctldirect. [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 9 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> tune >> > parameters) >> > >> > #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they >> > work): >> > >> > SEMMAP 100 >> > SEMMNI 100 >> > SEMMNU 100[/quote] >> >> Done >>[quote] >> > Relink, reboot and give it another shot.[/quote] >> >> Done >>[quote] >> > Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga >> > which makes a dos vga image using your actual video card bios, >> > instead of the generic video bios included with merge.[/quote] >> >> I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information >> and messages show up (I would consider this normal) but it never >> finishes, I had to use to abort it. >> >> unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :) >> >> Any idea here? >> >> >> >> I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed >> anymore with SCO. >> >> Installation procedures that don't work, TA searches that can't find >> known TA's. >> >> Grrrrr. >> >> Thanks for your help. >> >> Marc >> >>[/quote] > > The only other suggestion is that you completely uninstall and remove > Merge, (use custom, then run the script in > /usr/lib/merge/final_remove.sh), and then re-install it using the latest > 5.3.23 build available from SCO's download area.[/quote] Did not know of 5.3.23 :(, will D/L it and start-over again. [quote] > Unless of course you've been using the latest version all along. > > I was successful possibly because I installed MS-DOS 6.22 from image > files included (but never installed) in earlier merge releases. Thus I > never ran into the initial 'sco32' problem.[/quote] If I understand correctly, prior merge CD's had DOS 6.22 in image format on them? (I'm not at the office today, I will verify that tomorrow) Thanks -- (MIKA) Marc Champagne marcch.AT.videotron.DOT.ca Montreal, CANADA [allowsmilie] => 1 [showsignature] => 0 [ipaddress] => [iconid] => 0 [visible] => 1 [attach] => 0 [infraction] => 0 [reportthreadid] => 0 [isusenetpost] => 1 [msgid] => [ref] => [htmlstate] => on_nl2br [postusername] => Marc Champagne [ip] => nospam@please.c [isdeleted] => 0 [usergroupid] => [membergroupids] => [displaygroupid] => [password] => [passworddate] => [email] => [styleid] => [parentemail] => [homepage] => [icq] => [aim] => [yahoo] => [msn] => [skype] => [showvbcode] => [showbirthday] => [usertitle] => [customtitle] => [joindate] => [daysprune] => [lastvisit] => [lastactivity] => [lastpost] => [lastpostid] => [posts] => [reputation] => [reputationlevelid] => [timezoneoffset] => [pmpopup] => [avatarid] => [avatarrevision] => [profilepicrevision] => [sigpicrevision] => [options] => [akvbghsfs_optionsfield] => [birthday] => [birthday_search] => [maxposts] => [startofweek] => [referrerid] => [languageid] => [emailstamp] => [threadedmode] => [autosubscribe] => [pmtotal] => [pmunread] => [salt] => [ipoints] => [infractions] => [warnings] => [infractiongroupids] => [infractiongroupid] => [adminoptions] => [profilevisits] => [friendcount] => [friendreqcount] => [vmunreadcount] => [vmmoderatedcount] => [socgroupinvitecount] => [socgroupreqcount] => [pcunreadcount] => [pcmoderatedcount] => [gmmoderatedcount] => [assetposthash] => [fbuserid] => [fbjoindate] => [fbname] => [logintype] => [fbaccesstoken] => [newrepcount] => [vbseo_likes_in] => [vbseo_likes_out] => [vbseo_likes_unread] => [temp] => [field1] => [field2] => [field3] => [field4] => [field5] => [subfolders] => [pmfolders] => [buddylist] => [ignorelist] => [signature] => [searchprefs] => [rank] => [icontitle] => [iconpath] => [avatarpath] => [hascustomavatar] => 0 [avatardateline] => [avwidth] => [avheight] => [edit_userid] => [edit_username] => [edit_dateline] => [edit_reason] => [hashistory] => [pagetext_html] => [hasimages] => [signatureparsed] => [sighasimages] => [sigpic] => [sigpicdateline] => [sigpicwidth] => [sigpicheight] => [postcount] => 11 [islastshown] => [isfirstshown] => [attachments] => [allattachments] => ) --> MERGE under root, no GUI - SCO

MERGE under root, no GUI - SCO

Hi Folks, Any of you had any success running DOS in 5.0.7. My goal is to have DOS access under root. This worked fine under 5.0.6. as we have no choice, DOS access under root is a must for our work situation. - 5.0.7. Installed without a glitch (GUI not installed) - Maintenance Pack 1 installed without a glitch - Maintenance Upgrade 1 did not seem to install anything (does not appear in Software Manager) - Merge 5.3 installed without a glitch - dosinstall is bugged ( I hope :) ) When I try to dosinstall, using option 1 (ms-dos ...

  1. #1

    Default MERGE under root, no GUI

    Hi Folks,

    Any of you had any success running DOS in 5.0.7.

    My goal is to have DOS access under root.

    This worked fine under 5.0.6. as we have no choice,
    DOS access under root is a must for our work situation.

    - 5.0.7. Installed without a glitch (GUI not installed)
    - Maintenance Pack 1 installed without a glitch
    - Maintenance Upgrade 1 did not seem to install anything (does not
    appear in Software Manager)
    - Merge 5.3 installed without a glitch
    - dosinstall is bugged ( I hope :) )

    When I try to dosinstall, using option 1 (ms-dos 6/7) then
    number of floppies (3) I get the following message:

    Unknown systemtype sco32

    I tried to trace the origins of the "sco32" value within
    "dosinstall" script, but gave up.

    The dosinstall script has provisions for the "sco" value
    and not "sco32" value.

    I am at an impass.

    Any help would be greatly appreciated.

    Thank you

    Marc Champagne
    Marc Champagne Guest

  2. #2

    Default Re: MERGE under root, no GUI


    "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    news:Xns93DBA286A8685newsATctldirectDORco207.35.1 77.135...
    > Hi Folks,
    >
    > Any of you had any success running DOS in 5.0.7.
    >
    > My goal is to have DOS access under root.
    >
    > This worked fine under 5.0.6. as we have no choice,
    > DOS access under root is a must for our work situation.
    >
    > - 5.0.7. Installed without a glitch (GUI not installed)
    > - Maintenance Pack 1 installed without a glitch
    > - Maintenance Upgrade 1 did not seem to install anything (does not
    > appear in Software Manager)
    > - Merge 5.3 installed without a glitch
    > - dosinstall is bugged ( I hope :) )
    >
    > When I try to dosinstall, using option 1 (ms-dos 6/7) then
    > number of floppies (3) I get the following message:
    >
    > Unknown systemtype sco32
    >
    > I tried to trace the origins of the "sco32" value within
    > "dosinstall" script, but gave up.
    >
    > The dosinstall script has provisions for the "sco" value
    > and not "sco32" value.
    >
    > I am at an impass.
    >
    > Any help would be greatly appreciated.
    Check out TA #112642:

    [url]http://support.sco.com/rn_cgi/install.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=112642[/url]

    Bob


    Bob Bailin Guest

  3. #3

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    news:bhtgsk$kf8$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >
    > "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    > news:Xns93DBA286A8685newsATctldirectDORco207.35.1 77.135...
    >> Hi Folks,
    >>
    >> Any of you had any success running DOS in 5.0.7.
    >>
    >> My goal is to have DOS access under root.
    >>
    >> This worked fine under 5.0.6. as we have no choice,
    >> DOS access under root is a must for our work situation.
    >>
    >> - 5.0.7. Installed without a glitch (GUI not installed)
    >> - Maintenance Pack 1 installed without a glitch
    >> - Maintenance Upgrade 1 did not seem to install anything (does not
    >> appear in Software Manager)
    >> - Merge 5.3 installed without a glitch
    >> - dosinstall is bugged ( I hope :) )
    >>
    >> When I try to dosinstall, using option 1 (ms-dos 6/7) then
    >> number of floppies (3) I get the following message:
    >>
    >> Unknown systemtype sco32
    >>
    >> I tried to trace the origins of the "sco32" value within
    >> "dosinstall" script, but gave up.
    >>
    >> The dosinstall script has provisions for the "sco" value
    >> and not "sco32" value.
    >>
    >> I am at an impass.
    >>
    >> Any help would be greatly appreciated.
    > Check out TA #112642:
    >
    > [url]http://support.sco.com/rn_cgi/install.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faq[/url]
    > id=112642
    >
    > Bob

    Bob,

    Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.

    In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this TA
    has no mention of 5.0.7 in it.

    Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos" under
    root... more diging.

    Thanks

    Marc
    Marc Champagne Guest

  4. #4

    Default Re: MERGE under root, no GUI


    "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    news:Xns93DCA180CDBCFnewsATctldirectDORco206.172. 150.14...
    > "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > news:bhtgsk$kf8$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >
    > >
    > > "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    > > news:Xns93DBA286A8685newsATctldirectDORco207.35.1 77.135...
    > >> Hi Folks,
    > >>
    > >> Any of you had any success running DOS in 5.0.7.
    > >>
    > >> My goal is to have DOS access under root.
    > >>
    > >> This worked fine under 5.0.6. as we have no choice,
    > >> DOS access under root is a must for our work situation.
    > >>
    > >> - 5.0.7. Installed without a glitch (GUI not installed)
    > >> - Maintenance Pack 1 installed without a glitch
    > >> - Maintenance Upgrade 1 did not seem to install anything (does not
    > >> appear in Software Manager)
    > >> - Merge 5.3 installed without a glitch
    > >> - dosinstall is bugged ( I hope :) )
    > >>
    > >> When I try to dosinstall, using option 1 (ms-dos 6/7) then
    > >> number of floppies (3) I get the following message:
    > >>
    > >> Unknown systemtype sco32
    > >>
    > >> I tried to trace the origins of the "sco32" value within
    > >> "dosinstall" script, but gave up.
    > >>
    > >> The dosinstall script has provisions for the "sco" value
    > >> and not "sco32" value.
    > >>
    > >> I am at an impass.
    > >>
    > >> Any help would be greatly appreciated.
    >
    >
    > > Check out TA #112642:
    > >
    > > [url]http://support.sco.com/rn_cgi/install.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faq[/url]
    > > id=112642
    > >
    > > Bob
    >
    >
    > Bob,
    >
    > Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >
    > In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    > /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this TA
    > has no mention of 5.0.7 in it.
    >
    > Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos" under
    > root... more diging.
    >
    > Thanks
    >
    > Marc
    What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22, then
    you're probably running into the same problem I had last month. Bela
    suggested adding a line to the default config.mki file to add a dummy
    TSR program. See:
    [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40newssvr1 0.news.prodigy.com[/url]

    Note that after running mkimg to create a new dos machine image, the
    first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and try again.

    Bob


    Bob Bailin Guest

  5. #5

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    news:bhv258$fve$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >> Bob,
    >>
    >> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >>
    >> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    >> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this TA
    >> has no mention of 5.0.7 in it.
    >>
    >> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos" under
    >> root... more diging.
    >>
    >> Thanks
    >>
    >> Marc
    >
    > What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22, then
    > you're probably running into the same problem I had last month. Bela
    > suggested adding a line to the default config.mki file to add a dummy
    > TSR program. See:
    > [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40news[/url]
    > svr10.news.prodigy.com
    >
    > Note that after running mkimg to create a new dos machine image, the
    > first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and try
    > again.
    >
    > Bob
    I followed the URL above and did as mentioned,
    add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.

    That went well.

    I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.

    I'm still diging...

    Thanks

    Marc





    Marc Champagne Guest

  6. #6

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    Subject: Re: MERGE under root, no GUI
    From: Marc Champagne <newsctldirect.DOT.com>
    Newsgroups: comp.unix.sco.misc

    "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    news:bhv258$fve$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >> Bob,
    >>
    >> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >>
    >> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    >> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this TA
    >> has no mention of 5.0.7 in it.
    >>
    >> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos" under
    >> root... more diging.
    >>
    >> Thanks
    >>
    >> Marc
    >
    > What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22, then
    > you're probably running into the same problem I had last month. Bela
    > suggested adding a line to the default config.mki file to add a dummy
    > TSR program. See:
    > [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40news[/url]
    > svr10.news.prodigy.com
    MSDOS 6.22
    > Note that after running mkimg to create a new dos machine image, the
    > first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and try
    > again.
    >
    > Bob
    I followed the URL above and did as mentioned,
    add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.

    That went well.

    I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.

    I'm still diging...

    Thanks

    Marc





    Marc Champagne Guest

  7. #7

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    Marc Champagne <newsctldirect.DOT.com> wrote in
    news:Xns93DD58989238EnewsATctldirectDORco206.172. 150.14:
    > Subject: Re: MERGE under root, no GUI
    > From: Marc Champagne <newsctldirect.DOT.com>
    > Newsgroups: comp.unix.sco.misc
    >
    > "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > news:bhv258$fve$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >
    >>> Bob,
    >>>
    >>> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >>>
    >>> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    >>> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this
    >>> TA has no mention of 5.0.7 in it.
    >>>
    >>> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos"
    >>> under root... more diging.
    >>>
    >>> Thanks
    >>>
    >>> Marc
    >>
    >> What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22, then
    >> you're probably running into the same problem I had last month. Bela
    >> suggested adding a line to the default config.mki file to add a dummy
    >> TSR program. See:
    >> [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40new[/url]
    >> s svr10.news.prodigy.com
    >
    > MSDOS 6.22
    >
    >> Note that after running mkimg to create a new dos machine image, the
    >> first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and try
    >> again.
    >>
    >> Bob
    >
    > I followed the URL above and did as mentioned,
    > add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.
    >
    > That went well.
    >
    > I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    > SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.
    >
    > I'm still diging...
    >
    > Thanks
    >
    > Marc
    >
    >
    After rebooting I now get this:

    # dos >err 2>&1
    # cat err
    change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    ERR_SEMAPHORE: dos: ERROR: Accessing semaphore
    Marc Champagne Guest

  8. #8

    Default Re: MERGE under root, no GUI


    "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    news:Xns93DD92885F7EEnewsATctldirectDORco207.35.1 77.135...
    > Marc Champagne <newsctldirect.DOT.com> wrote in
    > news:Xns93DD58989238EnewsATctldirectDORco206.172. 150.14:
    >
    > > Subject: Re: MERGE under root, no GUI
    > > From: Marc Champagne <newsctldirect.DOT.com>
    > > Newsgroups: comp.unix.sco.misc
    > >
    > > "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > > news:bhv258$fve$1ngspool-d02.news.aol.com:
    > >
    > >>> Bob,
    > >>>
    > >>> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    > >>>
    > >>> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    > >>> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again this
    > >>> TA has no mention of 5.0.7 in it.
    > >>>
    > >>> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos"
    > >>> under root... more diging.
    > >>>
    > >>> Thanks
    > >>>
    > >>> Marc
    > >>
    > >> What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22, then
    > >> you're probably running into the same problem I had last month. Bela
    > >> suggested adding a line to the default config.mki file to add a dummy
    > >> TSR program. See:
    > >> [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40new[/url]
    > >> s svr10.news.prodigy.com
    > >
    > > MSDOS 6.22
    > >
    > >> Note that after running mkimg to create a new dos machine image, the
    > >> first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and try
    > >> again.
    > >>
    > >> Bob
    > >
    > > I followed the URL above and did as mentioned,
    > > add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.
    > >
    > > That went well.
    > >
    > > I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    > > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    > > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    > > SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.
    > >
    > > I'm still diging...
    > >
    > > Thanks
    > >
    > > Marc
    > >
    > >
    > After rebooting I now get this:
    >
    > # dos >err 2>&1
    > # cat err
    > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    > ERR_SEMAPHORE: dos: ERROR: Accessing semaphore
    cd /etc/conf/cf.d
    ../configure

    (or just run scoadmin and select hardware/kernel manager --> tune
    parameters)

    #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they work):

    SEMMAP 100
    SEMMNI 100
    SEMMNU 100

    Relink, reboot and give it another shot.

    Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga
    which makes a dos vga image using your actual video card bios,
    instead of the generic video bios included with merge.

    Bob


    Bob Bailin Guest

  9. #9

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    news:wNP0b.28011$Vx2.12872054newssvr28.news.prodi gy.com:
    >> >>> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >> >>>
    >> >>> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    >> >>> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again
    >> >>> this TA has no mention of 5.0.7 in it.
    >> >>>
    >> >>> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos"
    >> >>> under root... more diging.
    >> >>>
    >> >>> Thanks
    >> >>>
    >> >>> Marc
    >> >>
    >> >> What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22,
    >> >> then you're probably running into the same problem I had last
    >> >> month. Bela suggested adding a line to the default config.mki file
    >> >> to add a dummy TSR program. See:
    >> >> [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%40[/url]
    >> >> new s svr10.news.prodigy.com
    >> >
    >> > MSDOS 6.22
    >> >
    >> >> Note that after running mkimg to create a new dos machine image,
    >> >> the first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and
    >> >> try again.
    >> >>
    >> >> Bob
    >> >
    >> > I followed the URL above and did as mentioned,
    >> > add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.
    >> >
    >> > That went well.
    >> >
    >> > I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    >> > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> > SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.
    >> >
    >> > I'm still diging...
    >> >
    >> > Thanks
    >> >
    >> > Marc
    >> >
    >> >
    >> After rebooting I now get this:
    >>
    >> # dos >err 2>&1
    >> # cat err
    >> change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> ERR_SEMAPHORE: dos: ERROR: Accessing semaphore
    >
    > cd /etc/conf/cf.d
    > ./configure
    >
    > (or just run scoadmin and select hardware/kernel manager --> tune
    > parameters)
    >
    > #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they
    > work):
    >
    > SEMMAP 100
    > SEMMNI 100
    > SEMMNU 100
    Done
    > Relink, reboot and give it another shot.
    Done
    > Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga
    > which makes a dos vga image using your actual video card bios,
    > instead of the generic video bios included with merge.
    I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information
    and messages show up (I would consider this normal) but it never
    finishes, I had to use <DEL> to abort it.

    unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :)

    Any idea here?



    I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed
    anymore with SCO.

    Installation procedures that don't work, TA searches that can't find
    known TA's.

    Grrrrr.

    Thanks for your help.

    Marc


    Marc Champagne Guest

  10. #10

    Default Re: MERGE under root, no GUI


    "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    news:Xns93DD9FD0A960newsATctldirectDORco207.35.17 7.135...
    > "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > news:wNP0b.28011$Vx2.12872054newssvr28.news.prodi gy.com:
    >
    [snip]
    >
    > I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information
    > and messages show up (I would consider this normal) but it never
    > finishes, I had to use <DEL> to abort it.
    >
    > unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :)
    >
    > Any idea here?
    >
    >
    >
    > I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed
    > anymore with SCO.
    >
    > Installation procedures that don't work, TA searches that can't find
    > known TA's.
    >
    > Grrrrr.
    >
    > Thanks for your help.
    >
    > Marc
    >
    >
    I just noticed another post of yours that JPR replied to in which the
    subject doesn't match your question, which is pretty much the same
    one you posted here.

    What do you mean when you say you did a fresh install of 5.0.7
    without a GUI?

    Does that mean that you chose the option for lightweight character
    configuration, or did you simply de-select all of the graphical
    packages during installation?

    Or did you simply disable scologin?

    Bob


    Bob Bailin Guest

  11. #11

    Default Re: MERGE under root, no GUI

    "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    news:bi136r$i1a$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >
    > "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    > news:Xns93DD9FD0A960newsATctldirectDORco207.35.17 7.135...
    >> "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    >> news:wNP0b.28011$Vx2.12872054newssvr28.news.prodi gy.com:
    >>
    >> >> >>> Thanks for the tip, this did permit the installion of DOS.
    >> >> >>>
    >> >> >>> In 5.0.7 though, dosinstall reads /usr/lib/merge/Version and not
    >> >> >>> /usr/merge/Version (as indicated in above TA), but then again
    >> >> >>> this TA has no mention of 5.0.7 in it.
    >> >> >>>
    >> >> >>> Now to figure out why "The VM86 process died" when trying "dos"
    >> >> >>> under root... more diging.
    >> >> >>>
    >> >> >>> Thanks
    >> >> >>>
    >> >> >>> Marc
    >> >> >>
    >> >> >> What version of MS-DOS are you installing? If it's MS-DOS 6.22,
    >> >> >> then you're probably running into the same problem I had last
    >> >> >> month. Bela suggested adding a line to the default config.mki
    >> >> >> file to add a dummy TSR program. See:
    >> >> >> [url]http://groups.google.com/groups?selm=BrFMa.7447%24kK1.2119214200%4[/url]
    >> >> >> 0 new s svr10.news.prodigy.com
    >> >> >
    >> >> > MSDOS 6.22
    >> >> >
    >> >> >> Note that after running mkimg to create a new dos machine image,
    >> >> >> the first time you invoke DOS it may just hang; just kill it and
    >> >> >> try again.
    >> >> >>
    >> >> >> Bob
    >> >> >
    >> >> > I followed the URL above and did as mentioned,
    >> >> > add "install = mrgtsr.exe" to config.mki and then run mkimg.
    >> >> >
    >> >> > That went well.
    >> >> >
    >> >> > I still am unable to run dos (from root), I get these messages:
    >> >> > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> >> > change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> >> > SCO Merge VM_DIED: dos: ERROR: The VM86 process died.
    >> >> >
    >> >> > I'm still diging...
    >> >> >
    >> >> > Thanks
    >> >> >
    >> >> > Marc
    >> >> >
    >> >> >
    >> >> After rebooting I now get this:
    >> >>
    >> >> # dos >err 2>&1
    >> >> # cat err
    >> >> change_scroll_region (csr/cs) is unavailable
    >> >> ERR_SEMAPHORE: dos: ERROR: Accessing semaphore
    >> >
    >> > cd /etc/conf/cf.d
    >> > ./configure
    >> >
    >> > (or just run scoadmin and select hardware/kernel manager --> tune
    >> > parameters)
    >> >
    >> > #15 - Semaphores. My settings are (admittedly rather large, but they
    >> > work):
    >> >
    >> > SEMMAP 100
    >> > SEMMNI 100
    >> > SEMMNU 100
    >>
    >> Done
    >>
    >> > Relink, reboot and give it another shot.
    >>
    >> Done
    >>
    >> > Also, if you're running this at the console, try: mkimg native vga
    >> > which makes a dos vga image using your actual video card bios,
    >> > instead of the generic video bios included with merge.
    >>
    >> I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information
    >> and messages show up (I would consider this normal) but it never
    >> finishes, I had to use <DEL> to abort it.
    >>
    >> unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :)
    >>
    >> Any idea here?
    >>
    >>
    >>
    >> I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed
    >> anymore with SCO.
    >>
    >> Installation procedures that don't work, TA searches that can't find
    >> known TA's.
    >>
    >> Grrrrr.
    >>
    >> Thanks for your help.
    >>
    >> Marc
    >>
    >>
    >
    > The only other suggestion is that you completely uninstall and remove
    > Merge, (use custom, then run the script in
    > /usr/lib/merge/final_remove.sh), and then re-install it using the latest
    > 5.3.23 build available from SCO's download area.
    Did not know of 5.3.23 :(, will D/L it and start-over again.
    > Unless of course you've been using the latest version all along.
    >
    > I was successful possibly because I installed MS-DOS 6.22 from image
    > files included (but never installed) in earlier merge releases. Thus I
    > never ran into the initial 'sco32' problem.
    If I understand correctly, prior merge CD's had DOS 6.22 in image format
    on them? (I'm not at the office today, I will verify that tomorrow)

    Thanks

    --
    (MIKA) Marc Champagne
    marcch.AT.videotron.DOT.ca
    Montreal, CANADA
    Marc Champagne Guest

  12. #12

    Default Re: MERGE under root, no GUI


    "Marc Champagne" <nospamplease.com> wrote in message
    news:Xns93DE8A3A6935DPOVMIKA205.237.233.50...
    > "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > news:bi137r$i1r$1ngspool-d02.news.aol.com:
    >
    > >
    > > "Marc Champagne" <newsctldirect.DOT.com> wrote in message
    > > news:Xns93DD9FD0A960newsATctldirectDORco207.35.17 7.135...
    > >> "Bob Bailin" <72027.3605compuserve.com> wrote in
    > >> news:wNP0b.28011$Vx2.12872054newssvr28.news.prodi gy.com:
    > >>
    > >
    > > [snip]
    > >
    > >>
    > >> I Tried mkimg native vga at the console, all kinds of bios information
    > >> and messages show up (I would consider this normal) but it never
    > >> finishes, I had to use <DEL> to abort it.
    > >>
    > >> unless you tell me that this usually takes half an hour to finish :)
    > >>
    > >> Any idea here?
    > >>
    > >>
    > >>
    > >> I'm about to give up and revert to 5.0.6. I'm not at all impressed
    > >> anymore with SCO.
    > >>
    > >> Installation procedures that don't work, TA searches that can't find
    > >> known TA's.
    > >>
    > >> Grrrrr.
    > >>
    > >> Thanks for your help.
    > >>
    > >> Marc
    > >>
    > >>
    > >
    > > I just noticed another post of yours that JPR replied to in which the
    > > subject doesn't match your question, which is pretty much the same
    > > one you posted here.
    > >
    > > What do you mean when you say you did a fresh install of 5.0.7
    > > without a GUI?
    > >
    > > Does that mean that you chose the option for lightweight character
    > > configuration, or did you simply de-select all of the graphical
    > > packages during installation?
    > >
    > > Or did you simply disable scologin?
    > >
    > > Bob
    >
    >
    > Fresh install of 5.0.7 with Lightweight character option. SCO being what
    > it is, I never got used to X, Understanding anything with SCO
    > doentation is a job within itself.
    >
    > I've been using text/command-line mode for over 20 years now, GUIs and
    > Object programming (visual this and that) has a hard time fitting within
    > my gray-matter which is used to top-down programming.
    Probably a bad idea to have used lightweight character configuration.
    System applications like Merge are heavily oriented towards
    X-Windows, and you have to go to great lengths (i.e., read the
    manual, or older versions of the manual) to configure and run
    it as a character (non-X-windows) application. Merge has
    been "improved" to a great extent to be a platform for
    Windows 9x & ME & DOS 7&8, not older versions.
    But older versions still work, with a few tweaks.

    I wouldn't be surprised if parts of Merge assume that you have
    X-windows installed, and fail miserably when you don't.

    What I would do is do a fresh re-install of 5.0.7, using the
    standard configuration. Turn off the option for scologin;
    you can always start it manually using startx if you become
    curious.

    After installation, install SMP if there's the slightest chance
    you might ever move the system to a Pentium 4 with
    hyperthreading or a dual CPU system. (Defer licensing.)

    Install the latest version 5.3.23 from the SCO download area.
    Afterwards, install MP1.

    If you have an older version of Merge, I find it easier to
    extract the MS-DOS 6.22 files from the cpio archive and
    install directly from those files. Email me directly for the
    boring details.

    And it should work because this is Unix, dammit, not Windows.

    Bob


    Bob Bailin Guest

Similar Threads

  1. ExpandPath evaluates to ColdFusion root instead ofvirtual web server root
    By _Tian_ in forum Coldfusion Server Administration
    Replies: 0
    Last Post: April 7th, 11:54 PM
  2. Web content root ?= CF application root?
    By cjeris in forum Coldfusion Server Administration
    Replies: 0
    Last Post: May 9th, 07:46 PM
  3. Photoshop 7 Merge Linked vs. Merge Down
    By Seth_Thompson@adobeforums.com in forum Adobe Photoshop Mac CS, CS2 & CS3
    Replies: 0
    Last Post: February 25th, 08:14 PM
  4. Merge wont Merge Gradients?
    By Jason_Howard@adobeforums.com in forum Adobe Illustrator Macintosh
    Replies: 1
    Last Post: February 13th, 07:52 PM
  5. Doent root not website root
    By jpb in forum PHP Development
    Replies: 2
    Last Post: October 27th, 05:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •