Professional Web Applications Themes

nfs mount takes a really long time - Debian

On Fri, 2003-08-08 at 13:55, nori heikkinen wrote:  Of course this would be the Machine you just installed right? Using the chroot install? If it is, then look at your Ethernet Config. If I remember right you had a GB Ethernet card.. something tells me you are using auto-neg on that card. Gig ENET cards are notorious for NOT doing nego properly, even if they are connected to 100Mb (being copper) or anything else. Set the card using ethtool. (apt-get install ethtool) If not, then I am guessing I need more info. -- greg, net REMEMBER ED CURRY! http://www.iwethey.org/ed_curry Your ...

  1. #1

    Default Re: nfs mount takes a really long time

    On Fri, 2003-08-08 at 13:55, nori heikkinen wrote: 
    Of course this would be the Machine you just installed right? Using the
    chroot install?

    If it is, then look at your Ethernet Config. If I remember right you had
    a GB Ethernet card.. something tells me you are using auto-neg on that
    card. Gig ENET cards are notorious for NOT doing nego properly, even if
    they are connected to 100Mb (being copper) or anything else.

    Set the card using ethtool. (apt-get install ethtool)

    If not, then I am guessing I need more info.

    --
    greg, net
    REMEMBER ED CURRY! http://www.iwethey.org/ed_curry

    Your presence reminds one of a blind jackal, eternally dependent upon
    misguided archbishops to provide instruction in bowling.

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.2.2 (GNU/Linux)

    iD8DBQA/M+9Z7WZpcbUkaHwRAuIwAJ9eX9mLtKvgkmN9nHNTwgUZAnCRSQ CdHtqJ
    /NpYUkCmu2lY+2oodwH2tcM=
    =Aa+u
    -----END PGP SIGNATURE-----

    Greg Guest

  2. #2

    Default Re: nfs mount takes a really long time

    on Fri, 08 Aug 2003 02:43:37PM -0400, Greg Folkert insinuated: 
    > Of course this would be the Machine you just installed right? Using
    > the chroot install?[/ref]

    Yup :)
     

    Set to not auto-neg. Still no difference.
     

    what more info can i provide that would help?

    thanks,

    </nori>

    --
    .~. nori sccs.swarthmore.edu
    /V\ http://www.sccs.swarthmore.edu/~nori/jnl/
    // \\ maenad.net
    /( )\ www.maenad.net
    ^`~'^
    get my (*new*) key here:
    http://www.maenad.net/geek/gpg/7ede5499.asc
    (please *remove* old key 11e031f1!)


    --
    To UNSUBSCRIBE, email to debian.org
    with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact debian.org
    nori Guest

  3. #3

    Default Re: nfs mount takes a really long time

    nori heikkinen said on Fri, Aug 08, 2003 at 02:58:54PM -0400: 
    >
    > what more info can i provide that would help?
    >
    > thanks,[/ref]

    Have you checked your /etc/hosts.allow and /etc/hosts.deny? portmap uses them,
    as does rpc.statd/mountd.

    M

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.2.2 (FreeBSD)

    iD8DBQE/M/iSOtZWu2tc1lARAkTNAKCG4g9frY+xARK8oJkPoLKJfdBYcwCf ffPa
    fL/H6mC67WfU/AsZuJgUr6I=
    =bHyF
    -----END PGP SIGNATURE-----

    Mark Guest

  4. #4

    Default Re: nfs mount takes a really long time

    on Fri, 08 Aug 2003 12:22:58PM -0700, Mark Ferlatte insinuated: 
    > >
    > > what more info can i provide that would help?
    > >
    > > thanks,[/ref]
    >
    > Have you checked your /etc/hosts.allow and /etc/hosts.deny? portmap
    > uses them, as does rpc.statd/mountd.[/ref]

    i'm sorry to have to cut this thread short, but in the interest of
    time, i was forced to stoop to redhat :(

    thanks, though!

    </nori>

    --
    .~. nori sccs.swarthmore.edu
    /V\ http://www.sccs.swarthmore.edu/~nori/jnl/
    // \\ maenad.net
    /( )\ www.maenad.net
    ^`~'^
    get my (*new*) key here:
    http://www.maenad.net/geek/gpg/7ede5499.asc
    (please *remove* old key 11e031f1!)


    --
    To UNSUBSCRIBE, email to debian.org
    with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact debian.org
    nori Guest

Similar Threads

  1. #39684 [NEW]: send data from mysql to php takes long time
    By v at sas dot nsk dot su in forum PHP Bugs
    Replies: 1
    Last Post: November 29th, 02:50 PM
  2. Illustrator takes a long time to become active when switching between programs
    By jonathan_himmel@adobeforums.com in forum Adobe Illustrator Macintosh
    Replies: 7
    Last Post: April 23rd, 10:49 PM
  3. File Takes an Unexpectedly Long Time to Open Through SMB Protocol
    By Heber Soto in forum Windows Networking
    Replies: 1
    Last Post: July 16th, 09:33 PM
  4. View Workgroup Computers takes a long time
    By Joe Dolsak in forum Windows XP/2000/ME
    Replies: 1
    Last Post: July 3rd, 07:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139