Professional Web Applications Themes

Problems - apache config x libphp4 x libmysqlclient ??? - MySQL

Have been doing some upgrades to my system [i] Rebuild php 4.3.10 configured with options ==> ../configure --prefix=/usr/local --exec-prefix=/usr/local --bindir=/usr/local/bin --sbindir=/usr/local/sbin --libexecdir=/usr/local/libexec --datadir=/usr/local/share --sysconfdir=/usr/local/etc --sharedstatedir=/usr/local/com --with-apxs --with-gettext=/usr/ports/devel/gettext --with-xml --with-mysql=/usr/local --with-mcrypt --with-imap --with-config-file-path=/usr/local/etc --with-pear --with-openssl --enable-fastcgi --with-zlib --enable-bcmath --enable-calendar --with-gd --with-pgsql --with-pspell --with-curl --enable-force-cgi-redirect --enable-javascript --enable-xslt --with-xslt-sablot --with-sablot-js ___________________ [ii]Upgrade MySQL to V 5.0.18: generated a libmysqlclient.so.15 in /usr/local/mysql/lib/mysql/ MySQL installation seems OK, but phpinfo presents info on old 'previous' mysql installation MySQL Configured ==> ../configure CFLAGS="-O3" CXX=gcc CXXFLAGS="-O3 -felide-constructors -fno-exceptions -fno-rtti" --prefix=/usr/local/mysql --enable-assembler --enable-thread-safe-client --enable-local-infile --with-unix-socket-path=/usr/local/var/mysql --with-mysqld-user=mysql --with-openssl --with-big-tables --with-archive-storage-engine --with-csv-storage-engine --localstatedir=/usr/db/mysql ___________________ [iii] Repositioned error log files in apache ...

  1. #1

    Default Problems - apache config x libphp4 x libmysqlclient ???

    Have been doing some upgrades to my system

    [i] Rebuild php 4.3.10 configured with options ==>
    ../configure --prefix=/usr/local --exec-prefix=/usr/local
    --bindir=/usr/local/bin --sbindir=/usr/local/sbin
    --libexecdir=/usr/local/libexec --datadir=/usr/local/share
    --sysconfdir=/usr/local/etc --sharedstatedir=/usr/local/com --with-apxs
    --with-gettext=/usr/ports/devel/gettext --with-xml
    --with-mysql=/usr/local --with-mcrypt --with-imap
    --with-config-file-path=/usr/local/etc --with-pear --with-openssl
    --enable-fastcgi --with-zlib --enable-bcmath --enable-calendar --with-gd
    --with-pgsql --with-pspell --with-curl --enable-force-cgi-redirect
    --enable-javascript --enable-xslt --with-xslt-sablot --with-sablot-js
    ___________________


    [ii]Upgrade MySQL to V 5.0.18: generated a libmysqlclient.so.15 in
    /usr/local/mysql/lib/mysql/
    MySQL installation seems OK, but phpinfo presents info on old 'previous'
    mysql installation

    MySQL Configured ==>
    ../configure CFLAGS="-O3" CXX=gcc CXXFLAGS="-O3 -felide-constructors
    -fno-exceptions -fno-rtti" --prefix=/usr/local/mysql --enable-assembler
    --enable-thread-safe-client --enable-local-infile
    --with-unix-socket-path=/usr/local/var/mysql --with-mysqld-user=mysql
    --with-openssl --with-big-tables --with-archive-storage-engine
    --with-csv-storage-engine --localstatedir=/usr/db/mysql
    ___________________


    [iii] Repositioned error log files in apache server 1.3.31 and then
    running config test ==>
    apachectl configtest
    Syntax error on line 207 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
    Cannot load /usr/local/apache/libexec/libphp4.so into server: Shared
    object "libmysqlclient.so.12" not found

    [iii]-a Found an old version of "libmysqlclient.so.12", copied it
    into the library, -- message unchanged
    ___________________


    What could be wrong?
    Adam Smith Guest

  2. #2

    Default Re: Problems - apache config x libphp4 x libmysqlclient ???

    Adam Smith wrote:
    > Have been doing some upgrades to my system
    >
    > [i] Rebuild php 4.3.10 configured with options ==>
    > ./configure --prefix=/usr/local --exec-prefix=/usr/local
    > --bindir=/usr/local/bin --sbindir=/usr/local/sbin
    > --libexecdir=/usr/local/libexec --datadir=/usr/local/share
    > --sysconfdir=/usr/local/etc --sharedstatedir=/usr/local/com --with-apxs
    > --with-gettext=/usr/ports/devel/gettext --with-xml
    > --with-mysql=/usr/local --with-mcrypt --with-imap
    > --with-config-file-path=/usr/local/etc --with-pear --with-openssl
    > --enable-fastcgi --with-zlib --enable-bcmath --enable-calendar --with-gd
    > --with-pgsql --with-pspell --with-curl --enable-force-cgi-redirect
    > --enable-javascript --enable-xslt --with-xslt-sablot --with-sablot-js
    > ___________________
    >
    >
    > [ii]Upgrade MySQL to V 5.0.18: generated a libmysqlclient.so.15 in
    > /usr/local/mysql/lib/mysql/
    > MySQL installation seems OK, but phpinfo presents info on old 'previous'
    > mysql installation
    >
    > MySQL Configured ==>
    > ./configure CFLAGS="-O3" CXX=gcc CXXFLAGS="-O3 -felide-constructors
    > -fno-exceptions -fno-rtti" --prefix=/usr/local/mysql --enable-assembler
    > --enable-thread-safe-client --enable-local-infile
    > --with-unix-socket-path=/usr/local/var/mysql --with-mysqld-user=mysql
    > --with-openssl --with-big-tables --with-archive-storage-engine
    > --with-csv-storage-engine --localstatedir=/usr/db/mysql
    > ___________________
    >
    >
    > [iii] Repositioned error log files in apache server 1.3.31 and then
    > running config test ==>
    > apachectl configtest
    > Syntax error on line 207 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
    > Cannot load /usr/local/apache/libexec/libphp4.so into server: Shared
    > object "libmysqlclient.so.12" not found
    >
    > [iii]-a Found an old version of "libmysqlclient.so.12", copied it into
    > the library, -- message unchanged
    > ___________________
    >
    Update your mysql headers, seems you are still using the old ones and then
    rebuild php.

    I do recommend you to delete the library you added, it won't help you.


    //Aho
    J.O. Aho Guest

  3. #3

    Default Re: Problems - apache config...[mia culpa - APOLOGY] x libphp4 xlibmysqlclient ???

    My APOLOGIES ,

    I found the problem, inconsistent PATH directives to mysql in the
    various configurations used. Even though I checked and rechecked it
    slipped through - one of the dangers of ckecking/editing your own work,
    you tend to see what you had intended originally

    My apologies again!


    Adam Smith wrote:
    > Have been doing some upgrades to my system
    >
    > [i] Rebuild php 4.3.10 configured with options ==>
    > ./configure --prefix=/usr/local --exec-prefix=/usr/local
    > --bindir=/usr/local/bin --sbindir=/usr/local/sbin
    > --libexecdir=/usr/local/libexec --datadir=/usr/local/share
    > --sysconfdir=/usr/local/etc --sharedstatedir=/usr/local/com --with-apxs
    > --with-gettext=/usr/ports/devel/gettext --with-xml
    > --with-mysql=/usr/local --with-mcrypt --with-imap
    > --with-config-file-path=/usr/local/etc --with-pear --with-openssl
    > --enable-fastcgi --with-zlib --enable-bcmath --enable-calendar --with-gd
    > --with-pgsql --with-pspell --with-curl --enable-force-cgi-redirect
    > --enable-javascript --enable-xslt --with-xslt-sablot --with-sablot-js
    > ___________________
    >
    >
    > [ii]Upgrade MySQL to V 5.0.18: generated a libmysqlclient.so.15 in
    > /usr/local/mysql/lib/mysql/
    > MySQL installation seems OK, but phpinfo presents info on old 'previous'
    > mysql installation
    >
    > MySQL Configured ==>
    > ./configure CFLAGS="-O3" CXX=gcc CXXFLAGS="-O3 -felide-constructors
    > -fno-exceptions -fno-rtti" --prefix=/usr/local/mysql --enable-assembler
    > --enable-thread-safe-client --enable-local-infile
    > --with-unix-socket-path=/usr/local/var/mysql --with-mysqld-user=mysql
    > --with-openssl --with-big-tables --with-archive-storage-engine
    > --with-csv-storage-engine --localstatedir=/usr/db/mysql
    > ___________________
    >
    >
    > [iii] Repositioned error log files in apache server 1.3.31 and then
    > running config test ==>
    > apachectl configtest
    > Syntax error on line 207 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
    > Cannot load /usr/local/apache/libexec/libphp4.so into server: Shared
    > object "libmysqlclient.so.12" not found
    >
    > [iii]-a Found an old version of "libmysqlclient.so.12", copied it into
    > the library, -- message unchanged
    > ___________________
    >
    >
    > What could be wrong?
    Adam Smith Guest

Similar Threads

  1. #38893 [NEW]: Apache says aborted when libphp4.so is loaded
    By msingh at nexthop dot com in forum PHP Bugs
    Replies: 1
    Last Post: September 23rd, 11:40 AM
  2. #22394 [Com]: No libphp4.so module for Apache 2.0.44
    By codedv at sccode dot com in forum PHP Development
    Replies: 7
    Last Post: January 19th, 03:29 PM
  3. #25741 [Com]: Apache Cannot Load libphp4.so Due To Undefined Symbol __cmpdi2
    By pavlomr at hotmail dot com in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: October 15th, 05:29 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: September 16th, 11:33 AM
  5. #18396 [Com]: apache dumps core when httpd -t used with libphp4.so loaded
    By olivier dot martinet at xsalto dot com in forum PHP Development
    Replies: 0
    Last Post: September 2nd, 04:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139