Professional Web Applications Themes

XMMS 1.2.8-1 speeds thru MP3 without any audio for RH9. HELP!!! - Linux Setup, Configuration & Administration

Hello, I installed the latest xmms-1.2.8-1.i386.rpm on a RedHat 9 box(also installed the alsa-lib-0.9.8-1.fr.i386.rpm since libasound.so.9 was the prerequite). Now, if I try to play any mp3, xmms justs reads very fast the mp3 without any audio output! The sound card detection test passed. I can play CDs fine. So... please could somebody tell me what I am missing. Appreciate your help, Thank you, Prasad...

  1. #1

    Default XMMS 1.2.8-1 speeds thru MP3 without any audio for RH9. HELP!!!

    Hello,
    I installed the latest xmms-1.2.8-1.i386.rpm on a RedHat 9 box(also
    installed the alsa-lib-0.9.8-1.fr.i386.rpm since libasound.so.9 was
    the prerequite).
    Now, if I try to play any mp3, xmms justs reads very fast the mp3
    without any audio output! The sound card detection test passed. I can
    play CDs fine. So... please could somebody tell me what I am missing.

    Appreciate your help,
    Thank you,
    Prasad
    MK Guest

  2. #2

    Default Re: XMMS 1.2.8-1 speeds thru MP3 without any audio for RH9. HELP!!!

    I think you'll need xmms-mp3

    MK wrote:
     

    --
    ================================================== ===========
    Jonathan Murray
    Computer and Information Services
    Woods Hole Oceanographic Institution http://www.whoi.edu
    Woods Hole, MA 02543-1541 voice: (508) 289-2877
    fax: (508) 457-2174 e-mail: edu
    ================================================== ===========







    Jonathan Guest

  3. #3

    Default Re: xmms 1.2.8-1 speeds thru mp3 w/o audio for rh9. Help please!!!

    Thanks Jonathan for the suggestion but the latest plugin (xmms-mp3)
    out there is older(May 9) than the one(Sep 5) that came with xmms.
    Besides, trying to install xmms-mp3 failed dependencies for the same
    reason(xmms-mp3 is 1.2.7, xmms is 1.2.8)!

    Any other suggestions please.

    Thanks again Jonathan,
    Prasad

    Jonathan Murray <edu> wrote in message news:<bo609u$g8$whoi.edu>... 
    MK Guest

  4. #4

    Default Re: XMMS 1.2.8-1 speeds thru MP3 without any audio for RH9. HELP!!!

    MK wrote: 

    You've got it set up to convert the MP3 to WAV instead of output sound.
    Try setting the output plugin in preferences.

    Allen Guest

Similar Threads

  1. How to use mp3 files with XMMS ?
    By js in forum Ubuntu
    Replies: 4
    Last Post: February 26th, 01:18 PM
  2. Audio speeds up in projector.
    By arebich webforumsuser@macromedia.com in forum Macromedia Director Basics
    Replies: 1
    Last Post: November 19th, 11:21 PM
  3. I need XMMS help
    By Hiawatha Bray in forum Linux Setup, Configuration & Administration
    Replies: 2
    Last Post: August 17th, 06:28 PM
  4. XMMS unable to play streaming audio (pls)
    By Mark C in forum Debian
    Replies: 4
    Last Post: July 8th, 12:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139